Menü

Hogyan ápoljuk bőrünket a hidegebb hónapokban?

Az őszi és a téli időszakban is fontos bőrünk védelme, ilyenkor nem a napozástól, hanem a hidegtől, a széltől, és a fűtéstől válhat szárazzá bőrünk. Fontos, hogy gondoskodjunk ilyenkor is a megfelelő testápolásról!

Az alapozó használatának nyáron sok kellemetlen „mellékhatása” lehet, de ősszel és télen nemcsak esztétikai haszna érvényesülhet, hanem védőhatása is a hideg szárító hatásával szemben. Ugyanakkor fontos, hogy nap végén a sminktől alaposan megtisztítsuk bőrünket. Sokféle arclemosó közül válogathatunk, de leghatásosabban az arctej használatával tisztíthatjuk meg bőrünket a szennyeződésektől, elkerülve ezzel, hogy az eltömődött pórusok begyulladjanak. Heti egyszer bőrradírt is alkalmazhatunk, ha pedig tonizálni szeretnénk arcunkat, ne alkoholtartalmú készítményekkel tegyük, mert azok irritálják bőrünket.

És ne csak arcbőrünk megfelelő ápolásáról gondoskodjunk, hanem egész testünkre figyeljünk oda! A téli időszakban is ügyeljünk a folyadékpótlásra, és használjunk ilyenkor zsírosabb testápolókat. Jó hatással lehetnek bőrünkre a különböző testvajak, például a sheavaj, a kakaóvaj, a kókuszzsír. Ezek a növényi zsírok mind állaguk, mind hatóanyagaik szempontjából különösen alkalmasak a bőrápolásra ezekben a hidegebb hónapokban. Ne feledkezzünk meg a különböző jótékony hatású növényi olajokról sem, nagyszerűen hidratál ilyenkor például a mandulaolaj, vagy az avokádóolaj.

Bár télen kifejezetten jól esik egy meleg kádfürdő nap végén, túl gyakori élvezetével még inkább szárazzá válhat bőrünk. A fürdővízbe habfürdő, tusfürdő helyett tegyünk inkább illóolajokat, melyek segítségével nemcsak aromaterápiát varázsolhatunk fürdőszobánkba, hanem kevésbé tesszük ki bőrünket a szárító hatásnak.

Pollenallergia gyerekkorban: asztmát is okozhat

A gyermekeket érintő, gyermekkorban jellemző allergiás betegségek között vannak olyanok, amik csak kiskorban jelentkeznek, míg mások felnőve is megmaradnak. Hazánkban a gyermekkori allergia előfordulási gyakorisága kb. 6-7%.

Hogyan hat a nikotin a szervezetünkre?

A cigaretta elszívása során belélegzett füst 90%-a a tüdőbe jut, innen a vérbe kerül és 8 másodperc múlva eléri az agyat; olyan gyorsan, mint egy vénás injekció.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.