Menü

Fiatalítsuk oxigénnel a bőrünket!

Sokféle módszerrel ápolhatjuk bőrünket, s ezek között vannak egészen különleges fajták is. Az alábbi terápia is ilyen.

Az ionizált oxigén terápia csak első hallásra tűnik bonyolult eljárásnak. Valójában egy olyan sejtmegújító módszerről van szó, mely nemcsak hatásos hanem még élvezetes is a páciensek számára. A terápia során használt készülék megszűri a levegőt, a többszörösen negatívan ionizált oxigén olyan a bőrünknek, mint egy vitaminbomba. A kezelés egyszerű és kellemes, a kliensek közben relaxálhatnak is. Az eljárás lényege, hogy a negatívan ionizált oxigén könnyen felszívódik és eljut a bőr mélyebb rétegeibe is. Fokozza a vérkeringést ezáltal lassítja az öregedési folyamatokat, javítja a kollagén szintézist.

Érdemes kipróbálni ezt a terápiát azoknak, akik narancsbőr ellen küzdenek, vagy egyszerűen feszesebb arcbőrre vágynak. Ez a kozmetikai eljárás nem allergizál, és nincs szó drasztikus beavatkozásról sem, támogatja a sejt regenerációt és erősíti az immunrendszert is.

Bőrünk védelme nemcsak esztétikai szempontból fontos. Köztudott, hogy a bőr szervezetünk első védelmi vonala, ápolásáról egész évben érdemes gondoskodni. A fentiekben ajánlott terápia nemcsak szépészeti szempontból lehet hatásos, hanem valóban elősegítheti bőrünk és szervezetünk egészségének megőrzését.

(képünk illusztráció)

Ösztrogén dominancia a változókori panaszok hátterében

Nők sokasága szenved a menstruációt megelőző panaszoktól, amiket premenstruációs szindrómának nevezünk, viszont kevesen gondolnak hormonháztartásuk más jellegű felborulására, amit az ösztrogén dominancia okozhat.

A homályos látás gyakori okai

Homályos látás esetén a látott dolgok nem tűnnek tisztának. Egyszerre tapasztalhatja mindkét szemen vagy csak az egyiken, attól függően, hogy mitől alakult ki. Előfordulhat, hogy minden, amit lát, homályos lesz, míg néha csak a látómező egy része tompa. A tünet fennállása esetén hunyorítással válhatnak élesebbé a dolgok.

A fènyérzèkeny szem okai

A fényérzékeny szem, az idegek ingerlése maga a látás jelensége – de ha az bizonyos fényérzékenysèg pontosabban hasító fájdalmat jelent, akkor már baj van. Nem tekinthető jó jelnek, ha valaki legszívesebben egész nyáron az árnyékba húzódna. Ki kell deríteni , hogy mi húzódik. háttérben!

Alvásproblémák elleni gyógynövények

A felborult cirkadián ritmus hosszú távon nem csupán koncentrációzavarokhoz vezethet, de akár még a rákos daganatok növekedését is elősegítheti. Azt eddig is tudni lehetett, hogy a sok éjszakázással járó munkahelyek nagyon egészségtelenek, hiszen felborítják a biológiai órát, csökkentik a melatonin-termelés hatékonyságát, és az is köztudomású, hogy a hét közben kihagyott alvásidőt sajnos nem lehet hétvégénként bepótolni.

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!