Menü

Masszázsra indulsz? – így készülj rá

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni.

A masszázs egy olyan kezelés, melynek célja többrétű lehet. Kérhetünk pihentető jellegűt, amitől ellazulhatunk és relaxálhatunk, frissítőt, amitől magunkhoz térhetünk egy fárasztó héten, de lehet gyógymasszázs is, ami kimondottan a fájó porcikák kezelésére irányul, vagy akár reflexológiás is, ami pedig a reflexpontok ingerlésével segíti szervezetünket. Persze nem csak ennyi féle van, hanem rengeteg másik is, de egyben mind közös, ez pedig az, hogy mindegyik masszázsra célszerű ugyanúgy érkezni.

Egy masszázs alkalmával mindig, minden esetben fokozottabb lesz a keringés és vérkeringés. Ez azt jelenti, hogy a szervekre működésére is hatással lesz, például a bélrendszer is jobban fog működni. Éppen ezért azokon a napokon, amikor kedvenc masszőrünkhöz indulunk jobb, ha nem eszünk nehéz ételeket, hanem a könnyebben emészthető verziókat választjuk, így nem fog testünk a bevitt ételek lebontására koncentrálni. Fontos, hogy együnk előtte, mert éhgyomorral sem lesz kellemes.

Az időpontra való érkezés előtt lehetőség szerint zuhanyozzunk és mossuk le a sminket, ha arcunkat érintő kezelést választunk. Nem csak a higiénia miatt fontos ez, hanem mert ellazítja kicsit testünket és az sem elhanyagolható, hogy a masszázs során használt olajok, krémek is sokkal hatékonyabban tudnak felszívódni. Lényeges az öltözet is, keressünk a ruhatárban olyan darabokat, amik kényelmesek, nem szorítanak, adott esetben lejjebb, illetve feljebb húzhatóak, hogy könnyebben hozzá lehessen férni a kezelni kívánt testrészekhez. A telefonunkat mindig némítsuk le, ezzel nem csak a magunk nyugalmát biztosítjuk, hanem a masszőrt is megtiszteljük azzal, hogy nem zavarjuk munkája közben. Lázasan, műtét előtt, illuminált állapotban, kemoterápiás kezelés után, fertőző betegségek esetén nem szabad masszíroztatni.

A kezelés időtartama alatt kövessük a masszőr utasításait, próbáljunk ellazulni, ne féljünk szólni, ha nagyon fájdalmat okoz a nyomás és figyeljünk a légzésünkre is. Ne ziháljunk, hanem összpontosítsunk a kiegyensúlyozott levegővételre. Ne tartsunk attól, hogy a masszőr majd mit fog gondolni a testünkről, ő egyáltalán nem a kinézetünkkel fog foglalkozni.

A kezelés után hagyjunk időt arra, hogy kényelmesen, lassan keljünk fel, először csak üljünk egy kicsit, ne pattanjunk talpra, mert könnyen elszédülhetünk. Ne rémüljünk meg, ha valami fáj, valószínűleg annak oka van, el fog tartani egy kis ideig, amíg az izmok magukhoz térnek és visszaállnak a helyükre. Az eljárás után fogyasszunk minél több vizet, hogy segítsen kimosni a szervezetből a káros anyagokat és segítse a vérkeringést.

A masszázs remek módja a pihenésnek, felfrissülésnek, a beteg testrészek kezelésének. Mindig figyeljünk a személyes higiénénkre, betegségeinkre, és arra, hogy kövessük masszőrünk utasításait, így mindig megkaphatja fáradt testünk a megfelelő kezelést.

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Ezer színű Margit-sziget

Itt a jó idő, ideje kimozdulni a természetbe! Kiváló és könnyen megközelíthető kiránduló célpont a Margit-sziget, ami rengeteg látnivalóval és programmal várja az odalátogatókat. Itt biztosan mindenki talál magának olyan elfoglaltságot, amit szívesen csinál egy napos délután!

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.