Menü

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Sok embernek berögződött az elmúlt évek iránymutatásai alapján, hogy minél több kencét, ápolót, hidratálót, különféle szereket, pakolásokat és kezeléseket vet be valaki, annál szebb és tökéletesebb bőrrel fog kilépni az ajtón. Gondoljunk csak azokra az időkre, amikor annyi alapozót és mindenféle sminkterméket volt trendi az arcra kenni, hogy szinte vakolókanál kellett hozzá, ez alá pedig előszeretettel kentek ezerféle hidratálót és egyebet. Igen, ezek voltak a 2000-es évek. Mára eljutottunk oda, hogy a szépség nem a sminktől függ, hanem attól, ami alatta van. Mindenki úgy szép, ahogy van és az ápoltság a kevesebb néha több elven kezdett el érvényesülni.

Őszinte leszek, három gyerek mellett, anyuka módban, homeofficeban nem foglalkozom sokat a sminkeléssel, hiszen a kutyát sem érdekli napközben, mennyire vagyok zombi, de arra odafigyelek, hogy mindig helyesen tisztítsam a bőröm, bekenjem, mert nagyon száraz,és, ha smink kell, akkor csak egy kis „hibajavító”, nagyfényvédő, szempillaspirál, szemceruza és rohanok is tovább. A skinimalizmus pont nekem, időhiányos anyukának való. Mindezek mellett nagyon fontos, hogy nem csak az időbeosztásunknak lesz ez jó, hanem a pénztárcánk is hálás lesz, mert nem fogunk felhalmozni rengeteg terméket, amiket majd lejárat körül dobálhatunk ki. Nézzük, mi is kell hozzá!

Először is meg kell keresnünk a bőrünknek legmegfelelőbb lemosót. Én először mindig megmosom vízzel az arcom, utána pedig egy száraz bőrre való lemosót használok. Ez kitisztítja a pórusokat, lemossa a mikro-szennyeződéseket, ami pedig megengedi azt, hogy a következő fázisban a hatóanyagok jobban fel tudjanak szívódni. Akinek problémásabb bőre van, pattanásos, gyulladt bőre van, mindenképpen keressen erre egy szérumot, érdemes kozmetikust megkérdezni erről. A száraz bőrűek, mint én, fektessenek hangsúlyt a hidratálásra. Sokan gondolják, hogy nem kell fényvédőt használni, mert nem felégős típusok, pedig az arc öregedésének egyik okozója a túlzott napfény.

Tessék télen, nyáron napfényvédőt használni, a drogériák polcai tele vannak olyan termékekkel, amik nem csak alapozónak jók, hanem védenek a káros UV sugaraktól is. Szóval kettő az egyben, ez is spórolás idővel és pénzzel is. Azért ne kapkodjunk, hagyjunk időt a jótékony hatóanyagok felszívódására, és arra is fordítsunk figyelmet, hogy vannak bizonyos esetek, amikor egymás után két különböző hatóanyagú kenceficét nem használhatunk, kell egy kis hatóidőt hagyni.

Ezután sminkelhetünk, vagy tekinthetünk a tükörbe a natúr szépségünkkel, ki hogyan érzi jó magát. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehet kipróbálni új dolgokat, vagy nem lehet egy- egy arcmaszkot feldobni. Kísérletezzünk bátran, hátha jobb és hatékonyabb dolgokat fedezünk fel.

A skinimalizmus segít időt, energiát és pénzt spórolni, és abban is partnerünk lesz, hogy ne terheljük le bőrünket a túlzott kenegetéssel. Védjük a bőrünket és közben a természetet is, hiszen kevesebb csomagolási hulladékot termelünk.

Az ínhüvelygyulladásról

Az ínhüvelygyulladás (tenosynovitis) világszerte emberek millióit érintő fájdalmas és hátráltató mozgásszervi betegség, ami a test különböző részein jelentkezhet. Leggyakrabban a csuklók, az ujjak inai, valamint az Achilles-ín érintett.

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Az UV-sugárzás veszélyei

Az UV-sugárzás veszélyeire figyelmeztettek meteorológiai, bőrgyógyász, egészségvédelmi és klímapolitikai szakértők. Sokszor hallottuk már, hogy délelőtt 11 óra és délután 3 óra között mindenki kerülje a napon tartózkodást, mert ilyenkor nagyobb a leégés veszélye.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.