Menü

Kerülj karácsonyra csúcsformába: 10 tipp, hogy Te is ragyogj az ünnepen!

Rettegsz előre a szokásos év végi őrülettől? A karácsony előtti időszakban mindennel foglalkozol, csak saját magaddal nem? Legyen ez az ünnep más, mint az eddigiek! Ígérd meg, az idén egy kicsit jobban odafigyelsz magadra készülődés közben!

A karácsonyig hátralévő másfél hónap elég arra, hogy a legjobb formádat mutasd a fa alatt - ha most elkezded a megvalósítást.

Az ősz a regenerálás időszaka a bőrápolásban. Figyelj oda erre Te is, kövesd a bombabiztos tippeket! Íme, 10 jó tanács Jenőfi Rékától, a Beauty Lab Szépség és Egészség szalon tulajdonosától, a természetes fiatalítás szakértőjétől:

1. Az első legfontosabb: egyeztess a szakemberekkel, és már most írd be a naptáradba, hogy mikor, milyen szépítkezésen veszel részt karácsonyig. Az utolsó pillanatban SOHA nem találsz időpontot sem a saját, sem a kedvenc kozmetikusod, masszőröd naptárában.

2. Jelentkezz be egy profi bőrdiagnosztikára, hogy megtudd, milyen kezelés és milyen készítmények lennének a legjobbak számodra. Ma már a kozmetikákban is lehetőség van számítógépes diagnosztikára, amivel szó szerint a bőröd alá néznek.

3. Amit semmiképp ne hagyj ki: egy jól felépített orvos-kozmetikai hámlasztó kúrával eltüntetheted a szarkalábakat, a pigmentfoltokat, kezelheted aknés, rozaceás bőrödet! Ma már vannak olyan speciális eljárások, melyek kíméletesen, de rendkívül hatékonyan kezelik a komolyabb problémákat is, anélkül hogy bárki észrevenné, valami „történik” a bőröddel.

4. Válts a nyári könnyedebb ápoló termékekről táplálóbbakra, hogy a bőröd a hűvös, szeles időben megfelelő védelmet kapjon. Nagyon jók azok a krémek, szérumok, amelyek vitaminokat, antioxidánsokat, őssejteket tartalmaznak.

5. Ha nem szeretnéd, hogy a nyáron megszerzett barnaságod eltűnjön, szolárium helyett inkább válassz önbarnítót. Vagy jó minőségű, cukor alapú barnító anyagot tartalmazó krémet használj, vagy keress barnító szalont, ahol még egyenletesebben „fújják” rád a kívánt színt. Mindenképpen figyelj viszont arra, hogy előtte leradírozd a barnítandó területet, különben csúnyán foltos maradsz!

6. Ügyelj arra is, hogy ilyenkor a bőröd már világosabb, mint nyáron. Így az alapozódat cseréld le, hogy az illeszkedjen az arcod jelenlegi tónusához. Legjobbak az ásványi alapúak, akár krém, akár por alakban. Ezek ápolják, gyógyítják, fiatalítják a bőrt.

7. Apróság, de éveket letagadhatsz egy szépen megformázott szemöldöktől. Vagy ugyanennyit ronthat az összképen egy „kezeletlen” őserdő, esetleg rosszul megformázott „golfütő” a szemed felett. Ha nem vagy biztos benne, hogy meg tudod csinálni, inkább bízd szakemberre.

8. Aludj sokat, a bőröd meghálálja. Ha kipihent vagy, az meglátszik az arcodon: kevésbé valószínű, hogy karikák díszelegnek a szemed alatt, vagy fakó, fáradt a bőröd színe.

9. Ha közeledik az ünnepi készülődés vége, menj el egy feltöltő kezelésre, pl. lézeres mezoterápiára. Azonnal látványos, mindenki észre fogja venni a változást. Kellemes, hatékony módszer a szépülésre, fiatalodásra. Arra figyelj, hogy olyan szalont válassz, ahol valóban rendelkeznek olyan géppel és hatóanyagokkal, amelyekkel valódi eredményt érhetsz el.

10. Az utolsó napokban, amikor már minden csak a bejglisütésről, az ajándékcsomagolásról és a karácsonyfa beszerzéséről szól, hagyj mindent magad mögött, és szakíts egy órát egy kényeztető, relaxáló masszázsra. Meglátod, ez maga az újjászületés!

Hidd el, ha a fentieket betartod, teljesen megújulva, nyugodtan, mosolygósan állsz majd a karácsonyfa alatt, és Te leszel a legszebb ajándék szeretteid számára…

Forrás: Jenőfi Réka, beautylab.hu

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.