Menü

Hatásos házi gyógymódok visszér ellen

A visszér nem csak csúnya, fáj is. Szerencsére akár természetes házi praktikákkal is felvehetjük a harcot ellene.

Kádfürdő

Egy kád meleg vízbe önts egy pohár (1,5 dl) tengeri sót és egy pohár almaecetet, keverd jól össze. Merülj el benne, és óvatosan masszírozd a lábadat, hogy serkentsd a keringést. Hetente 3-4 alkalmmal végezd el ezt a kúrát, hogy enyhüljön a fájdalom és csökkenjen a viszerek körüli izmok irritációja.

Gyógyfőzet

Ez a recept a gyógynövények erejét veti be a visszér okozta fájdalom enyhítésére. Két liter vízben öt percen át forralj egy-egy marék mentát, kamillát és babérlevelet, hagyd kihűlni, és add a fürdővízhez. Egy kanál szódabikarbóna hozzáadásával tovább fokozható a gyógyhatás.

Gyógykrém
Önts a turmixgépbe egy pohár aloe verát, fél pohár almaecetet és egy nagy répát. Addig turmixold, míg sűrű krém nem lesz belőle. A krémet kend az értintett területekre, és hagy hatni fél órán át. Hideg vízzel öblítsd le, ismételd naponta.

Olajmasszázs
Az esszenciális olajokkal végzett masszázs bizonyítottan enyhíti a visszér- és izomfájdalmat, mert serkenti a vérkeringést. A következő növényekből sajtolt esszenciális olajak a leghatékonyabbak: bazsalikom, ciprus, édeskömény, szalmagyopár, rozmaring, citrom, narancs.

Vadgesztenye

A vadgesztenye levelének főzete belülről enyhíti a láb visszérfájdalmait. A vadgesztenye az egyik legismertebb vénás keringésre ható gyógynövény ami fantasztikus hatással van a visszeres lábra. A benne található flavonoidok fokozzák az érfalak rugalmasságát, és csökkentik folyadékáteresztő képességüket. A vadgesztenye gyulladásgátló és duzzanatcsökkentő hatása, képes sikeresen csökkenteni a visszerek megjelenését. Hatására javul a vénás- és a nyirokkeringés, csökken az ödéma, a gyulladás.

Miért fontos odafigyelnie az étkezésre?
A sok esetben helytelen táplálkozási szokásaink következtében kialakuló túlsúly, főleg, ha kevés testmozgással párosul, a vénás keringés lassulását vonhatja maga után. A pangó vér fokozott nyomást fejt ki a vénákra, azok kitágulnak, gyulladásos folyamat indul el a vénás keringésben, ami folyamatosan súlyosbodó panaszok (például nehézség érzés), visszértágulatok és más elváltozások kialakulásához vezethet.

Aki irodai munkát végez, mozgassa át a lábait óránként az asztal alatt, ha pedig sokat kell egy helyben állni, végezzen pár guggolást, vagy hintázzon a testével előre-hátra! Már ezzel a kis odafigyeléssel sokat tehet azért, hogy a munkából hazaérve ne érezzen fájdalmat, zsibbadást, és elkerülje vagy enyhítse a panaszokat.

Feltétlenül oda kell figyelni a rendszeres testmozgásra: visszérproblémák esetén kiemelkedően jók a vízi sportok, elsősorban az úszás ajánlott, melynek több előnye is van.

Mivel a testre nehezedő víz nyomása kipréseli az alsó végtagból a vért, a telt visszerek kiürülnek, a lábmozgás működteti az izompumpát, a vízszintes testhelyzet miatt pedig jóval kisebb a lábakra nehezedő véroszlop súlya. A rendszeres úszás mellett a kocogás, a séta vagy a kerékpározás is jó lehet.

Ultrabalaton negyedszer, avagy mi fán terem a csapatszellem!

A Tolna Vármegyében immáron öt éve aktívan működő FuTamási futócsoportunkból idén is nekivágott 10 fő, hogy körbefussa a Balatont, Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenyén, a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon!

Korai zenei nevelés fontossága

Születésünktől kezdve megvan az a képességünk, hogy észleljük a dolgok zeneiségét. Sőt, ez a képességünk segít minél hamarabb megérteni a világ történéseit. Talán nem is olyan véletlen, hogy összehangolódásnak nevezzük az újszülöttekkel való kezdeti összecsiszolódást. Számukra még ez az elsődleges információforrás, és ennek további támogatása a fejlődési területek mindegyikére pozitív hatással lesz.

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!