Menü

Ugrálókötelezés – kardió és izomerősítés egyben

Jön a jó idő! Elő az ugrókötéllel és szálkásítsd a tested szórakozva!

Az ugrókötelezés több szempontból is remek választás lehet azoknak, akik szeretnék karban tartani a testüket. Az első és legfontosabb előnye, hogy praktikus: ha elég nagy a hely otthon, a lakásban vagy akár a kertben is csinálhatod; maga az eszköz olcsó, könnyen beszerezhető, nem kell gyakran cserélni és nagy helyet sem foglal. Na de a testre kifejtett jótékony hatásairól sem szabad elfelejtkezni…

Fejleszti a koncentrációs és koordinációs készséget, hiszen miközben csinálod, végig figyelned kell a lábad helyes mozgására, az egyensúlyod megtartására.

Ha rendszeresen ugrókötelezel, szépen lassan megerősödnek a lábizmaid, főleg a boka és a vádli környékén, így csökkented az olyan aktív sportok miatt kialakult sérülések esélyét, mint a foci, a futás, a kosárlabda vagy a tenisz - és egyúttal eredményesebb is leszel bennük.

A csontok egészségének fenntartása érdekében is érdemes ugrókötelezni, hiszen a tevékenység erősíti a csontokat és segít elkerülni a csontritkulás kialakulását. Jót tesz a szívnek és a tüdőnek, ezt a szakemberek főleg annak tudják be, hogy fejleszti az állóképességet, serkenti a vér áramlását, frissen tartja az ereket, illetve rávezet a helyes és hatékony légzéstechnika kialakítására.

Egy óra ugrókötelezés kb. 1300 kalóriától szabadít meg! Ha ennyit nem is ajánlott naponta ugrálni, de napi 2-5 perc gyakorlatozás még a dokik szerint is csodát tesz.

Amikor elkezded összehangolni a karjaid és a lábaid mozgását, nem mindig sikerül azonnal… ahogyan az sem, hogy a megfelelő pillanatban ugorj. Ezért az ugrókötelezés egy kiváló gyakorlat a mozgékonyság fokozásához. Fejleszted a testtudatosságodat, hogy mozgékonyabb legyél és összehangold a mozdulataidat. Köszönhetően a különböző ugrások és ritmusok láncolatának, javítod a testtartásodat és az egyensúlyérzékedet.

Kezdetben csak 2-3 percig ugrókötelezz és figyeld, mennyire bírod. Ha ez már könnyen megy, minden alkalommal növelheted az időtartamot és a feladatok bonyolultságát.

Egy megfelelő hosszúságú ugrókötél: lépj egyik lábaddal az ugrókötél közepére. Kifeszítve a markolat a válladig kell érjen.

Jó sportolást!

Liszli Kornélia

Ultrabalaton negyedszer, avagy mi fán terem a csapatszellem!

A Tolna Vármegyében immáron öt éve aktívan működő FuTamási futócsoportunkból idén is nekivágott 10 fő, hogy körbefussa a Balatont, Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenyén, a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon!

Korai zenei nevelés fontossága

Születésünktől kezdve megvan az a képességünk, hogy észleljük a dolgok zeneiségét. Sőt, ez a képességünk segít minél hamarabb megérteni a világ történéseit. Talán nem is olyan véletlen, hogy összehangolódásnak nevezzük az újszülöttekkel való kezdeti összecsiszolódást. Számukra még ez az elsődleges információforrás, és ennek további támogatása a fejlődési területek mindegyikére pozitív hatással lesz.

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!