Menü

Kulturális élmények a nappaliból

Színház, koncert, minden, ami kell. Kulturális lehetőségek a koronavírus járvány alatt.

A koronavírus járvány a vendéglátás mellett a kulturális intézmények számára is hatalmas pofon volt, amely következményei több évre határozzák meg a hazai és világszintű kulturális életet. A tavaly márciusi első sokk után, az őszi lezárásokat a színházak is már felkészültebben fogadták, számos lehetőséget kitalálva a bevétel kiesés pótlására és a nézők szórakoztatására. 2021-re már „normális” lett a nappaliból követni egy színházi előadást, szépen kiöltözve vagy inkább kényelmes ruházatban. Mivel márciusig a helyzet biztosan nem változik, ez az egyetlen módja, hogy kulturális élményeket szerezzünk.

És hogy mindezt hogyan tehetjük meg?

Ha kortárs és nem archív előadásokra vagyunk kíváncsiak és támogatni is szeretnénk az intézményeket, akkor válogassunk a SzínházTV kínáltából. Itt több színház aktuális repertoárjából választhatunk előadást, amikre ugyanúgy jegyet kell váltani, mintha ténylegesen élőben néznénk.

A hétvégén például, szombaton 19 órától, az Orlai Produkciós Iroda Egyasszony című monodrámáját tekinthetjük meg. Az előadás Péterfy-Novák Éva lebilincselő és megrázó könyvéből készült, a történetet Tenki Réka kelti életre.

Szombaton a Vígszínház is közvetít darabot, méghozzá a legendás Dzsungel Könyve bemutatásának 25. évfordulóját ünnepli. Péntekig még kaphatók jegyek az előadásra, további információ a színház oldalán található.

Koncert esetén is számtalan lehetőségünk van, hogy a Spotify lejátszási listákon kívül, valami mást hallgassunk. Csak a budapesti Művészetek Palotája minden este különböző helyekről streamelt koncertekkel kedveskedik az érdeklődőknek, így utazás nélkül tehetünk látogatást a világ leghíresebb komcerttermeiben. A komoly és könnyű zene széles skáláján válogathatunk, a MÜPA oldalán pedig napra pontosan kinézhetjük a programot. Bővebben a mupa.hu oldalon böngészhetünk a programban.

Ha a komoly zenét helyett inkább kortárs hazai pop vagy rock előadókat hallgatnánk, akkor a Raktárkoncert oldalára látogassunk el. A raktarkoncert.hu oldalon napra pontos leírást találunk, hogy melyik zenekar koncertje mikor elérhető. Majdnem úgy élvezhetjük kedvenceink előadását a nappalinkból, mintha a koncertjükön tombolnánk.

A színház és a jó zene együtt hatalmas segítséget nyújthat kitartani, új erőre kapni ebben a nehéz és sokszor kilátástalan helyzetben. Járjunk koncertre, színházba most is és ne csak magunkért, hanem értük is. Mert egy jegy ára is segítség a kultúra életben tartásához.

Ultrabalaton negyedszer, avagy mi fán terem a csapatszellem!

A Tolna Vármegyében immáron öt éve aktívan működő FuTamási futócsoportunkból idén is nekivágott 10 fő, hogy körbefussa a Balatont, Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenyén, a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon!

Korai zenei nevelés fontossága

Születésünktől kezdve megvan az a képességünk, hogy észleljük a dolgok zeneiségét. Sőt, ez a képességünk segít minél hamarabb megérteni a világ történéseit. Talán nem is olyan véletlen, hogy összehangolódásnak nevezzük az újszülöttekkel való kezdeti összecsiszolódást. Számukra még ez az elsődleges információforrás, és ennek további támogatása a fejlődési területek mindegyikére pozitív hatással lesz.

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!