Menü

Kinesis– az otthoni edzés újdonsága

Kinesis edzés. „Azmiaz?” Bevallom nekem eddig nem sokat mondott, pedig a Kinesis edzéssel érdemes megismerkedni, melyet a mozdulat szabadságaként hirdetnek.

A Kinesis edzéstípushoz speciális gépek szükségesek, melyek edzés közben teljes mozgásszabadságot biztosítanak, ugyanis lehetővé teszik, hogy testünket megerősítsük a legegyszerűbb hétköznapi dolgok, fizikai tevékenységek elvégzéséhez.

A Kinesis egyik legnagyobb előnye, hogy a legegyszerűbb alapgyakorlatoktól kezdve az egészen összetett mozgáskombinációkig mindenki megtalálhatja a neki való szintet és típust a 360 fokban forgatható zárt kábelrendszerrel. A gyakorlatokat így egy háromdimenziós térben végezhetjük.

Miért jó a Kinesis-en végzett edzés? Mert erős izomzatot eredményez a sérülések veszélye minimalizálásával. Javítja a mozgáskoordinációt, javítja a testtartást, csökkenti a derékfájdalmakat és hátpanaszokat, emellett versenysportra is felkészít.

A Kinesis tulajdonképpen egy változatos edzés, falra szerelt csövek segítségével.

Az ülőmunkát végzőknek javasolt leginkább, de a gerincbántalmaktól, hátfájdalmaktól szenvendők is alkalmazhatják ezt az edzést, s mivel ízületkímélő, így a nagy túlsúllyal rendelkezők számára is ideális.

A rendszer négy különböző irányba mozgatható ellenállásra épül, ezeket Alfának, Bétának, Gammának, valamint Deltának nevezték el a rendszer megalkotói. A titulusok is jelzik, a Kinesis célja az, hogy visszataláljon az ember a természetes mozgásformákhoz, emellett kiváló alakformáló, erősítő, testtartásjavító sport is, mely karbantartja az izmokat. A gyakorlatok háromdimenziós térben végezhetőek.

A Kinesis eszközök funkciókban meglehetősen gazdag eszközök, egyedi, falba beépített kötelek, amelyekkel a test teljes felületét át lehet mozgatni, akár 200 különböző mozgásforma segítségével.

A berendezés sokoldalúságát mutatja, hogy ilyen magas számú gyakorlatkombináció végezhető el úgy, hogy mindig más-más izmot mozgassunk át.

Az eszközök tökéletesen illeszkednek a lakáshoz, a leginnovatívabb irodákhoz és a legmodernebb berendezési tárgyakhoz.

Elkészítői kezdőknek és profiknak egyaránt ajánlják, de természetesen a nyújtás fontosságáról itt sem feledkezhetünk meg.

Martinka Dia

Ultrabalaton negyedszer, avagy mi fán terem a csapatszellem!

A Tolna Vármegyében immáron öt éve aktívan működő FuTamási futócsoportunkból idén is nekivágott 10 fő, hogy körbefussa a Balatont, Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenyén, a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.

Sportolási ötletek a nyári időszakra

Ahogy beköszönt a nyár, sokan keresünk lehetőségeket a szabadban való tevékenységekre, hogy kihasználjuk az évszak adta lehetőségeket. A nyári hónapok ideálisak a szabadtéri sportolásra és testmozgásra, hiszen a napsütéses napok lehetővé teszik, hogy kihozzuk magunkból a maximumot. Viszont tény, hogy a nyári forróság fullasztó tud lenni, emiatt a szabadtéri sportolás terén kompromisszumot kell kötni. Az alábbi cikkben néhány nyári sportolási lehetőséget nézhetünk meg, amelyek aktív, és szabadtéri kikapcsolódást jelentenek.