Menü

Így lehet különleges a szilveszter otthon

A szilveszteri hangulatról otthon sem kell lemondani. Bár valószínűleg nem preferálod a konfettivel teleszőtt, hosszú szálú szőnyeget, a színes szalagok, csillagok és szerpentinek nem maradhatnak ki a sorból.

Dekoráljatok együtt!

Ha vannak gyerekek a családban, akkor közösen hajtogathattok füzéreket, készíthettek hatalmas „BÚÉK” feliratot és persze felfújhatjátok a lufikat, amikkel ugyancsak együtt dekorálhatjátok fel a szobát.

Elmaradhatatlan parti kellékek

A gyerekek egyenesen imádni fogják, ha újabb alkalmat biztosítotok számukra a beöltözésre, azt pedig még jobban élvezik majd, ha ti is kiveszitek a részeteket a buliból.

Nem kell nagy dolgokra gondolnotok, hiszen néhány trombita, paróka, vagy gigantikus szemüveg bőven elég a hangulat megalapozásához és ahhoz, hogy ezt az estét a csöppségek sose felejtsék el.

Szórakozás közösen

Érdemes már előre végiggondolni, hogyan is telhetne az este, tehát milyen programokat lenne célszerű beiktatni. Minden jól jön, amit közösen csinálhattok: válogathattok a társasjátékok széles skálájáról, de kártyázhattok, vagy akár kirakózhattok is.

Ha ezeket unalmasnak vélitek, vessétek be a modern technikát és táncoljatok videójátékra, vagy éppen golfozzatok, bowlingozzatok virtuálisan.

Ne maradjon el a klasszikus menü

Végül, de nem utolsó sorban, miután megteszitek az újévi fogadalmatokat, nem maradhat ki a klasszikus éjféli menü. Ekkor már ne egyetek nehezet, főleg ne a gyermekek, de bátran nassolhattok a franciasalátából, kaszinótojásból, virsliből, a fogpiszkálóra szúrt könnyű falatokból.

A pezsgő se hiányozzon, a gyermekek igazán élvezni fogják, ha az alkoholmentes változattal kicsit ők is felnőttnek érezhetik magukat.

Fogadalmak találgatása

Minden vendég írjon egy papírlapra 5 fogadalmat, amit az újévben meg akar tartani. Egyszerre csak egy papírt húzzunk ki a kosárból, és hangosan olvassuk fel azt, ami benne áll. Mindenkinek le kell írnia, hogy szerintük ki tette azt a bizonyos fogadalmat. A felolvasás végén az a személy lesz a győztes, aki a legtöbbet kitalálta. A móka kedvéért olvassunk fel néhány rossz választ is!

Szórakoztató képek

Minden egyes vendégről készítsünk egy képet a digitális fényképezőgéppel. Vegyük rá őket, hogy vágjanak különböző grimaszokat, és nyugtassuk meg őket, hogy a legjobb grimaszért díjazás jár. Miután ez megtörtént, töltsük fel a képeket a számítógépre vagy a laptopra esetleg valamelyik közösségi ooldalra, és csoportosuljunk a képernyője köré.

A győztest a legnagyobb nevetés vagy a legtöbb like alapján kell kiválasztani.

Szerző: Udvari Fanni

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.