Menü

Csináld magad – vagy inkább mégse

Aki csak teheti és elővigyázatos, az betartja a #maradjotthon felhívást, ez viszont kialakít egy csomó új otthoni élethelyzetet, ám sok-sok mindent nem lehet online megoldani. Gondolok itt a műkörömépítésre, kozmetikai kezelésekre, fodrászati tevékenységekre.

A neten egy lány csak amolyan „nap csókolta” barnított hatást szeretett volna elérni az arcbarnítóval, de a fotói alapján rendesen túltolta, mintha egy pirosra sült grillcsirkét vennék ki a sütőből.

Egy szépen formázott szemöldök csodás keretet ad az arcnak és szépen kiemeli a szemet is, amennyiben viszont nem értünk hozzá, bízzuk kozmetikusra és ne kezdjük el otthon festegetni, vagy amatőr kontároknál tetováltatni, hajat hosszabbíttatni. Ezeket pláne ne.

A profi smink egyik alapja a finom porpúderek, színek, anyagok, textúrák alapos és részletes eldolgozása, aminek köszönhetően egységes és friss lesz az arcszín, azonban a kevesebb néha több elvet tartsuk szem előtt, s ne nézzünk ki úgy, mint akire ráborult egy fél flakon - sok árnyalattal a bőrtől eltérő - hintőpor.

A hajfestés is az a tevékenység, amit jobb a szakemberekre bízni. Egy laza színező felvitele nem hiszem, hogy olyan veszélyes, de mondjuk a fekete hajból holnapra szőkét ne otthoni hajfestéssel próbáljunk meg kivitelezni és pláne nem egyik napról a másikra, mert rémisztő lehet a végeredmény.

Az agyonnapoztatott bőr sem szép, s rendkívül veszélyes is, így aki teheti, hogy erkélyre, teraszra, udvarra kifeküdjön napozni a házi karantén ideje alatt, nos mindezt mértékkel tegye. Nagyon kellemes dolog élvezni a jó időt és a D vitaminra is szükség van, de a bőrt tilos kitenni erős UV sugárzásnak, mértéktelen napfürdőnek. A napozás is mértékkel ajánlott, s megfelelő fényvédőszerek használata mellett.

Műszempillát se próbáljunk meg otthon felragasztani, sem hennával tetoválni, vagy bármi olyat, amihez nem értünk, a sort pedig nem is merem folytatni, nehogy bárkinek ötletet adjak arra, mit nem kellene kipróbálni. Inkább azt tanácsolom, várjuk meg, míg visszaáll az élet a rendes kerékvágásba és keressük fel a profikat. Viszont az a jó, hogy amíg begyógyul/elmúlik/lekopik, legalább otthon senki se látja.

Martinka Dia

Masszázsra indulsz? – így készülj rá

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni.

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Kertfrissítés nyárra

A nyár ideális időszak a kerti tevékenységekhez és a szabadtéri élményekhez. Egy jól díszített udvar nemcsak esztétikailag vonzó, hanem kényelmes és meghitt légkört is teremt, amelyben élvezhetjük az időt a családdal, és a barátokkal. Az alábbi cikkben megtudhatunk néhány inspiráló ötletet arra, hogy hogyan frissíthetjük fel a kertet a nyári hónapokra.

Ultrabalaton negyedszer, avagy mi fán terem a csapatszellem!

A Tolna Vármegyében immáron öt éve aktívan működő FuTamási futócsoportunkból idén is nekivágott 10 fő, hogy körbefussa a Balatont, Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenyén, a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.