Menü

Neked mi a hobbid?

Nemcsak stressz-szintünket csökkenti, de életünket is változatossá teszi egy értelmes hobbi, egy hasznos szabadidős tevékenység, egy szórakoztató időtöltés. Neked mi a szenvedélyed? Akár sportolsz és endorfint termelsz a hobbiddal, akár pénzt keresel, akár új barátokat szerzel, akár főzöl vagy sütsz, akár kertészkedsz, íjászkodsz, sakkozol, gyöngyöt fűzöl vagy zenélsz, festesz, verset írsz, mindenképp jó valami olyasmi, ami a hétköznapi mókuskerék mellett kikapcsol, amivel félrevonulhatsz, ami kellemesen hat rád.

Sokaknak eleve adott az érdeklődési kör és könnyen választ szabadidős elfoglaltságot, mások nem tudják, mi érdekli őket, miben bontakozhatnak ki, ők nehezebben kötik le tartalmasan a szabadidejüket, nehezebben találják meg önmagukat a szürke hétköznapokon kívül. Pedig milyen fontos lenne! Jöjjön néhány hobbi-ötlet, a teljesség igénye nélkül! Lássuk, mivel töltsd például a következő szabad hétvégét!

Vannak szabadidős elfoglaltságok, melyek frissen tartják szellemi képességeidet, ilyen például a keresztrejtvények fejtése, kirakós játékok, kártya, sakk. Akinek művészi vénája vagy érdeklődési köre van, ő festhet, rajzolhat, írhat verset vagy mesét, történetet, de zenélhet is, tanulhat új hangszeren játszani.

Aki szellemileg szeretné lekötni magát, tanuljon nyelvet, ahol pedig a gyerkőcök lefoglalása a cél, választhat közös programokat, például autó-, vonat-, repülő modellépítést, legózást, kirakót, jó időben lehet sárkányt eregetni, labdázni, otthon rossz időben bábjátékot játszani. kincskeresőzni, társasozni.

Az aktív pihenés a hozzám legközelebb álló hobbi, aki a pulzusát szeretné kicsit felpörgetni, annak szeretettel ajánlom a futást, bicajozást, aerobikot, teljesítménytúrázást, teniszt, táncot, kosárlabdát és focit, vagy a konditermi edzéseket. A sportok listáját holnap reggelig írhatnánk a sétától a szörfözésig, számos alternatíva van aktív tevékenységre, bőven lehet válogatni.

Ha már az iskolában is élvezted a természettudományokat, akkor Neked való az asztronómia, csillagászat, madárles, növény-és állattan, akváriumépítés. Apukákkal lehet barkácsolni közösen, ez többnyire fiús program, de természetesen lányok is bekapcsolódhatnak. Lehet élvezni a drónozást is együtt, fafaragást, barkácsolást, kerítésfestést, horgászást, autó – motor „bütykölést”.

A kreatívabbak írhatnak blogot szabadidejükben, cikkeket, mint én, írhatnak könyvet, foglalkozhatnak gasztronómiával. A legszebb tevékenységek mégis azok, amelyekkel segíthetünk másokon, látogathatunk kutyamenhelyeket, vihetünk élelmiszert vagy játékot kórházakba, gyermekosztályokra, olvashatunk fel meséket a kisebbeknek, korrepetálhatunk gyengébb tanulókat, segíthetünk idősek otthonában, szedhetünk szemetet, önkénteskedhetünk gyermektáborokban.

Tölts mindig elegendő időt a szabad hétvégéiden a családoddal, gyermekeiddel, pároddal, szüleiddel, barátokkal, menjetek moziba, szervezzetek közös kirándulásokat, menjetek focimeccsre, kézilabdameccsre, főzzetek együtt, járjatok koncertekre, ápold az emberi kapcsolataidat, törődj a családoddal! Aki stresszes életet él a hétköznapokban, ő levezetheti a feszültségét jógával, meditálással, kertészkedésssel.

A mindennapi idegeskedésekkel nehéz megküzdeni, de a felsorolt értelmes és hasznos, stresszoldó és kikapcsolódást segítő szabadidős tevékenységekkel feldolgozhatjuk a mókuskerék feszültségeit. Bármelyiket is választod, érezd nagyon jól magad!

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Kertfrissítés nyárra

A nyár ideális időszak a kerti tevékenységekhez és a szabadtéri élményekhez. Egy jól díszített udvar nemcsak esztétikailag vonzó, hanem kényelmes és meghitt légkört is teremt, amelyben élvezhetjük az időt a családdal, és a barátokkal. Az alábbi cikkben megtudhatunk néhány inspiráló ötletet arra, hogy hogyan frissíthetjük fel a kertet a nyári hónapokra.

Ultrabalaton negyedszer, avagy mi fán terem a csapatszellem!

A Tolna Vármegyében immáron öt éve aktívan működő FuTamási futócsoportunkból idén is nekivágott 10 fő, hogy körbefussa a Balatont, Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenyén, a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon!

Korai zenei nevelés fontossága

Születésünktől kezdve megvan az a képességünk, hogy észleljük a dolgok zeneiségét. Sőt, ez a képességünk segít minél hamarabb megérteni a világ történéseit. Talán nem is olyan véletlen, hogy összehangolódásnak nevezzük az újszülöttekkel való kezdeti összecsiszolódást. Számukra még ez az elsődleges információforrás, és ennek további támogatása a fejlődési területek mindegyikére pozitív hatással lesz.

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!