Menü

Könyvajánló: Hidasi Judit – Gondolatmappa

Hidasi Judit neve azoknak csenghet ismerősebben, akik a hazai női magazinokat, portálokat követik, az írónő ugyanis többek között a Cosmopolitan magazin vezető szerkesztője és a femina.hu oldal rovatszerkesztője is volt már. Cikkei jelentek meg számtalan újságban, mint pl. a Glamour magazinban, a Hamu és Gyémánt magazinban, de dolgozott a nlc.hu-nak is. Jelenleg a Goodstuff magazin főszerkesztője, a Gondolatmappa pedig már az ötödik megjelent könyve.

Miért érdemes ennyi mindent tudni a sokszínű írónőről? Mert maga a Gondolatmappa is sokrétű és igen sok témát érint. Elsősorban nőknek szól, nőkről, életekről, sorsokról és legfőképpen gondolatokról. A könyv teljes tartalmát átélte már mindenki, vagy át fogja, ez alól kivétel nincs. Talán az olvasó ugyanezt gondolta az adott szituációban, vagy reagált érzelmektől irányítva szerelmes pillanatában. Mert valahol mélyen már mind hittük valakiről, hogy ő lesz a nagy Ő, és mind vesztettük már el a motivációnkat, vagy magát a hitünket magunkban, valaki más miatt.

A könyv kissé kaotikusnak tűnhet első nyitásra, azonban alcímekre bontása valóban mappa jelleget ad neki. Találkozunk benne inspirációval, örömmel, bánattal, megcsalással, veszteséggel, és a legfontosabb: gyógyulással. A könyv nagy erőssége, hogy nem azt mondja meg, mit tegyünk, vagy mit ne tegyünk adott helyzetekben. Tényeket, pillanatokat vázol, melyet mind átéltünk, vagy át fogunk, kortól függetlenül, ezáltal pedig ugyanúgy szól tinédzsereknek, mint az ötvenes éveikben lévő anyukáknak.

Ami külön kiemelendő, hogy a gondolatokat, érzelmeket, pillanatnyi eszme-futtatásokat néha félbeszakítja egy-egy olyan lista, melyet bárki írhatott volna a saját életére vonatkozóan. Mint akartunk már írni egy bakancslistát, hogy hova szeretnénk utazni, hogy mit várunk a másiktól, hogy mit szeretnénk még valaha kipróbálni. Ezek a fejezetek nagyon jól kiemelik a női lélek vágyait, mert bár a világon minden ember sajátos személyiséggel rendelkezik, a közös pontok mindenhol, minden társadalmi csoportban fellelhetőek. Ezáltal a nőkében is.

Egyedülálló könyv ez, melynek stílusa a hazai piacon még csak bontogatja szárnyait, ettől függetlenül mégis teljes és csak szükségeiben részletes, ami a rengeteg gondolat rendezgetése közt igen nagy előny. Tipikusan az a könyv, amelyet minden nőnek el kellene olvasni! Legyen párkapcsolatban, vagy esetleg egyedülálló, gyerekkel, vagy még gyerekként a tinédzserkor nehézségeit taposva. Nem egy szokványos önsegítő könyv, sőt, igen messze áll az ilyenkor szokványos „fő a pozitivitás” elvtől, így aki szívesen olvas valódi, őszinte és tapasztalt jó tanácsokat, annak bátran ajánlom a Gondolatmappát.

/Kép forrása: A szerző saját képe/

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.