Menü

Meztelenkedni jó!

A photoshop és a közösségi média megjelenésével az idealizált testről készült fotók ma már mindenhol jelen vannak. Nem meglepő, hogy ezek az irreális ideálok idegessé teszik az embereket, hiszen erősen lerombolhatják az élethez való hozzáállásukat, elégedettségi szintjüket.

Úgy tűnik, gyógymódot jelenthet az egészséges mértékű meztelenkedés. A legújabb kutatások szerint ha időnként meztelenek vagyunk mások előtt is, csodákat művelhetünk a pszichológiai jólétünkkel, az önbecsülésünkkel, és a testképünk is javulni fog.

A kutatás egy online felületen keresztül zajlott 850 brit résztvevő bevonásával. Olyan kérdésekre kellett válaszolniuk, mint például mennyi időt töltenek meztelenül, miközben természethű cselekvéseket végeznek. Ez alapvetően azt jelenti, hogy teljesen vagy félig ruha nélkül vannak nemcsak a partnerük, de más emberek társaságában is. Ez lehet egy bikinifelső nélküli napozás, kerékpározás vagy valamilyen tevékenységen való részvétel.
A kutatás felettébb érdekes eredményeit egy nemzetközi folyóiratban tették közzé. Kimutatták, hogy minél gyakrabban és hosszabb ideig tartózkodik valaki meztelenül mások társaságában, annál boldogabb. Persze ne gondoljunk nagyon hosszú időtartamokra, elvileg évi 20 perc az optimális, legalábbis az eddigi felmérésben résztvevők válaszai alapján.

Azonban a meztelenkedés és a boldogság közötti összefüggés nem mindig kimutatható. Végeztek olyan vizsgálatokat is, amelyek során egyből egy eseményen való meztelenkedés után kérdezték a résztvevőket a testképükről. Igaz, a nyert adatok elemzése alapján észrevehető emelkedést tudtak kimutatni, azért az még mindig nem tiszta, hogy valóban közvetlenül a meztelenkedés tesz-e minket boldogabbá.

Még több munkára, kutatásra van szükség hozzá, hogy rájöjjünk, milyen ok-okozati összefüggés van a meztelenkedés és a testkép, önbecsülés, hangulat javulása között. Az eddigi eredmények biztatóak. Emellett egy kis nudizmus sosem árt! Csak ne hagyjuk, hogy a Facebook vagy az Instagram is lásson minket...

Forrás: www.iflscience.om

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.