Menü

Gyógynövénypatika mindenféle menstruációs problémára

A természet segítséget nyújt rengeteg egészségügyi gondra. A nők nagyon sokféle gyógynövény közül válogathatnak aszerint, hogy milyen jellegű problémájuk adódott a havi vérzésükkel kapcsolatosan. Íme a lehetőségek tárháza!

Miért jó gyógynövényeket használni az egészségünk megőrzése és javítása érdekében? Mert teljesen természetes, egyszerűen alkalmazható és kíméletes gyógymódot jelent, a gyógyszerekkel szemben általában mindenféle mellékhatások nélkül. Azt viszont érdemes tudni, hogy a gyógyszerhez szokott, orvossággal terhelt szervezet számára idő lehet, mire átáll a lágyabb és természetesebb gyógymódokra. Meg kell hagyni ezt az időt a testünknek, érdemes lehet!

Cickafarkfű: A mentruációs problémák első számú természetes csodafegyvere. Segít a vérzés csökkentésében, a menstruációt kísérő tünetek és problémák kezelésében, és gyógyítja a különféle nőgyógyászati problémákat, mint például a ciszta. A havi vérzés rendszeresebbé tételében is hasznosnak bizonyulhat. Figyelem: fogamzásgátló tablettával védekező hölgyeknek nem ajánlott, mert csökkentheti annak hatását! Teája kissé kesernyés, de szokható ízű. Érdemes lehet keverni például körömvirággal vagy diólevéllel, aszerint, hogy milyen problémára használjuk.

Pásztortáska: Vérzéscsökkentő hatása miatt előszeretettel ajánlják a menstruáció erősségének csökkentése érdekében, de a menzesz kísérőpanaszait is kiválóan orvosolja.

Levendula: Elsősorban a menstruációt megelőző vagy kísérő hangulati problémák kezelésére javasolt a hatékony nyugtató és kedélyjavító hatása révén, valamint a fejfájásos vagy migrénes kísérőtünetek kezelésére.

Margitvirág: Ez a kamillához nagyon hasonló virágzatú növény csökkenti a menstruációt kísérő fájdalmakat, valamint szintén hatásos a havi vérzéssel egyidejűleg sokaknál jelentkező migrén elmulasztásában.

Palástfű: Csökkenti a havi vérzést jó összehúzó hatása révén, de az általános menstruációs szabályozásban is ügyes.

Körömvirág: Szintén a menstruációs ciklus helyreállításában hatékony, ráadásul teája igen finom és illatos, így használhatjuk a másfajta gyógyteák ízének előnyösítésére is.

Barátcserje: Bogyója rendszeresebbé teszi a menstruációt hormonserkentő hatása segítségével.

Szilvalevelű bangita: méhlazító, görcsoldó és összehúzó hatása miatt ajánlatos a menstruációs fájdalmak kezelésére.

Szellőrózsa: Szintén a menstruációs fájdalmak kezelésére ajánlott görcsoldó hatása révén. Fontos, hogy nem frissen használatos, hanem a hajtás szárítmányát alkalmazzuk.

Vasfű: Kiváló idegnyugtató hatása miatt segít a levertségen, a feszült idegállapoton. Kedélyjavító hatású, csökkenti az érzelmek hullámzását.

Természetesen minden esetben kérjük ki szakember segítségét! Nem minden orvos nyitott a természetes gyógymódokra, de lehet olyan szemléletű doktorokat találni, akik az alternatív lehetőségeket is ismerik és ajánlják. Segíthet ezen kívül természetgyógyász, fitoterapeuta, vagy más gyógynövény-szakértő is, az orvosi vizsgálatokat azonban ilyenkor se hanyagoljuk el.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.