Menü

Változtassunk, de csak kicsit!

Az év eleji fogadalmak rengeteg lelkesedést tükröznek és ez igaz az életmód változtatással kapcsolatos ígéretekre is. Ahogyan az is, hogy a kezdeti lendület gyorsan alábbszáll. Gyakori, hogy januárban, februárban tele vannak a különböző fitnesztermek és telítve a mindenféle mozgásokkal foglalkozó csoportos foglalkozások, azonban néhány hét múlva meredeken csökken az aktívak száma, hogy aztán a tömeg nyári strandszezon előtt ismét sorban álljon a fölös kilók leadásának szándékával.

Ezt a felesleges és hosszútávon semmire sem vezető forgatókönyvet lehet elkerülni a nagy elhatározás - kis lépések taktikával.

Ha megvan a szándék, nem kell mindjárt 10 kilométerekkel és méteres salátaágyakkal kiköveznünk a mindennapjainkat. Változtassunk, de csak kicsit. A kevés, de rendszeres mozgás sokkal jobb, mint a nagy intenzitású, néhány hétig tartó sportolás.

És ez igaz a táplálkozásra is. Nézzük meg, milyen hizlaló és/vagy káros dologról tudunk lemondani, vagy helyettesíteni azt étrendünkben! Túl sok kenyeret eszünk? Térjünk át részben, vagy egészben a teljes kiőrlésű termékekre! Cseréljük le olykor a hagyományos tésztákat, ismerkedjünk újfajta zöldségekkel, gyümölcsökkel! Használjunk kevesebb olajat a sütéshez, főzéshez, próbáljunk a cukormennyiségen csökkenteni. Fogyasszunk sok folyadékot!

Ez a néhány pofonegyszerű alaptipp már komoly lépést jelent, és akár egy átfogó életmódváltozás alapjait is megteremtheti.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.