Menü

Gyermekkori túlsúly: egy életre szóló probléma

A nyugati társadalmakban egyre nagyobb az aránya az elhízott gyermekeknek. Ez azt is jelenti, hogy már kis korban nagyon nehéz megelőzni a túlsúly kialakulását. Miért?

Elsősorban azért, mert rosszul és sokat étkezünk, valamint nem mozgunk eleget, azaz több energiát viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyit elfogyasztunk. Ezek mellett nem szabad elfeledkezni a felgyorsult élet jelentette (természetesen a gyermekeket is érintő) kihívásokról, elsősorban az alváshiányról sem, valamint a különböző környezeti ártalmakról.

A probléma széleskörű, ami azt jelenti, hogy átfogó megoldást igényel. Az oktatási intézmények mellett a szülők partnerségére minden korábbinál nagyobb szükség van. Hiszen hiába eszik az iskolában egészségeset a gyerek, ha otthon hagyják gyorskaját nassolni és chipset majszolni.

A mozgással is ez a helyzet, a kötelező intézményi sport csak akkor tud érvényesülni, ha a fiatalok már kis korban magukba szívják a mozgás szeretetét, igazi örömét.

Az elhízásnak természetesen komoly negatív lelki hozadéka is van, többek között gátolja az érvényesülést, a hatékony, normális közösségi létet. Nem beszélve a fizikai oldalról, egészségügyi szempontból a gyermekkori túlsúlynak egy egész életre szóló kihatása van. S mint ilyen, súlyos társadalmi problémát jelent.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.