Menü

A szépség kifizetődő?

Általában igen. Kutatások szerint akár még konkrét financiális haszna is lehet, árnyoldalairól azonban kevésbé veszünk tudomást.

Gyakran emlegetjük, hogy a szépség relatív, vagyis kinek a pap, kinek a papné… De valójában léteznek a szépségnek egyetemes vonásai, amelyek a legtöbb ember tetszését elnyerik, ráadásul további pozitív hatásokat indukálnak másokban. Egy szép ember könnyebben csal elő belőlünk kedvességet, figyelmet, tudattalanul is nagyobb bizalmat szavazunk neki.

Ugyanakkor számos sztereotípia kapcsolódik a szépséghez, amelyek legyenek akár pozitívak, akár negatívak összességében mindenképpen leegyszerűsítik, és ezáltal elrejtik előlünk az egyént. Sokan bár nem feltétlenül fogalmazzák meg, de úgy gondolják, hogy a szép embereké a világ, és még csak tenniük sem kell érte. És talán valóban könnyebben csalnak elő egy mosolyt másoktól, vagy előbb kapnak figyelmet, de a szépséghez kapcsolódó sztereotípiák komolyan meg is nehezíthetik a szép emberek életét.

Azok az emberek (főleg nők), akik szépnek születtek, és általában elnyerik mások tetszését, gyakran szenvednek olyan előítéletektől, mint például, „aki szép az biztos buta”, „szépségének köszönhet mindent”, nem is beszélve az irigységből fakadó elutasításokról, illetve akadályokról.

Persze még ezzel együtt is az emberek többsége vágyik arra, hogy mások szépnek lássák, és azt hiszik, a szép emberek mind boldogak is. Pedig bizonyára mindenki ismer olyan személyt szűkebb- tágabb környezetében, aki nem feltétlenül ikonikus szépség, de személyisége harmóniát, komplexitást sugároz ezért esztétikuma megkérdőjelezhetetlen. Ezzel persze nem a sztereotípiákat szeretnénk tovább erősíteni, de valóban előfordulhat, hogy a szerencsés külső adottságok gátolják más képességek kibontakozását.

A szépség tehát lehet áldás is, átok is, de önmagában semmiképpen sem a boldogság kulcsa.

Fotó:
Pixabay.com

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Gyors és egyszerű gyógymód orrdugulás ellen

Légzési nehézségek, nyomásérzés, orrfájdalom – igen, ez mindenképp eldugult orrnak tűnik! De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Függetlenül attól, hogy allergiától vagy megfázástól szenvedsz, az orrdugulás nem egy kellemes tapasztalat. Megosztunk hát veled gyors és egyszerű házi praktikát, illetve néhány tippet bedugult orr ellen.

A vércukormérés fontossága

Miért és mikor kell megmérni a vércukrot? A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve gyógyszeres kezelés és diéta együttes alkalmazásával egyensúlyban tartható, de az inzulinos kezelésre szoruló betegek nagy részének szükséges a rendszeres vércukormérés.

Lázcsillapítás természetesen

Míg korábban azt tartották, hogy lázcsillapításra csak 38 fok feletti testhőmérsékletnél van szükség, ma már az az általánosan elfogadott, hogy nem a testhő magassága a lényeg, hanem az, hogy hogyan viseli a beteg a lázat. A lázcsillapítás tehát tulajdonképpen a közérzet javítására szolgál. Ha nem szeretnél gyógyszert bevenni, mutatjuk, milyen természetes módszerekkel csillapíthatod a lázad.

Lumbágó kezelése, tünetei és kialakulásának okai

Aligha van olyan ember, aki életében sohasem találkozott a kínzó, deréktáji fájdalommal - legalább rokonai körében. Gyakorisága az életkor előrehaladtával általában fokozódik. A 30-60 évesek között előfordulási gyakorisága mindkét nemnél 60-80 százalék körül van.