Menü

Válassza a fűnyírás környezetbarát módját!

Manapság már igencsak megnövekedett a nyugati társadalmak energiaszükséglete. Rengeteg elektromos eszközt használunk, minden lehetséges dolgot automatizáltunk. Pedig egy kis átgondoltsággal nagyon sok áramot takaríthatunk meg. Mindez persze nem csak anyagi megfontolásból kardinális kérdés, hanem a környezetvédelem érdekében is átgondolandó, hogy hol tudunk spórolni. Ezek egyike a fűnyírás: aki kisebb területtel rendelkezik, annak kiválóan alkalmas lehet a kézi fűnyíró. Természetesen a benzines fűnyírók energiaszükséglete is jelentős természetvédelmi szempontból, így erre is kiváló alternatíva lehet ez az eszköz.

A kézi fűnyírók hatásfoka manapság már olyan jó lett, hogy nem túl nagy földterületeken tökéletesen alkalmazhatóak „berregő társuk” helyett. Kimutatások igazolták ugyanis, hogy a családi házas övezetekben az elsődleges konfliktusforrások közé tartozik a szomszédok között a fűnyírás időpontja. A legtöbb családnak csak hétvégén van ideje erre a jellegű kerti munkára, mások viszont éppen ilyenkor pihennének. Szerencsére újra felkapottabbá válnak a kézi fűnyírók, melyekkel ez a probléma megszűnik.

Ha gyerekeket szeretnénk bevonni a kerti munkába, arra is kiváló alternatíva lehet a kézi eszköz, hiszen megszűnik a kábeles fűnyírás veszélyforrása, a benzines fűnyíró pedig sok esetben túlzottan erős ahhoz, hogy szívesen adjuk gyerekek kezébe. Pedig jó, ha a kicsiket mielőbb bevonjuk a háztartási feladatokba, aminek természetesen családi házaknál részei a kerti teendők is. Egyébként sem árthat, ha a következő, egyébként is modernizált generáció számára környezetbarát és természetközeli megoldási alternatívákat kínálunk. 

Kép forrása:
avito.ru

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Ultrabalaton negyedszer, avagy mi fán terem a csapatszellem!

A Tolna Vármegyében immáron öt éve aktívan működő FuTamási futócsoportunkból idén is nekivágott 10 fő, hogy körbefussa a Balatont, Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenyén, a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon!

Korai zenei nevelés fontossága

Születésünktől kezdve megvan az a képességünk, hogy észleljük a dolgok zeneiségét. Sőt, ez a képességünk segít minél hamarabb megérteni a világ történéseit. Talán nem is olyan véletlen, hogy összehangolódásnak nevezzük az újszülöttekkel való kezdeti összecsiszolódást. Számukra még ez az elsődleges információforrás, és ennek további támogatása a fejlődési területek mindegyikére pozitív hatással lesz.

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.