Menü

Mert a kutyatartók érdekeit is képviselni kell!

  • Dátum: 2015.05.26., 08:12

Magyarországon minden negyedik ember kutyatartó és talán még fontosabb adat, hogy majdnem minden embernek van kutyája egyszer az életben. A legtöbb embernek jó emléke a kutya, sokaknak pedig a minőségi életet biztosítja segítőkutyája. Egy új életmód van kialakulóban, a társként, családtagként tartott kutyák gazdái egy új társadalmi réteget alkotnak. Jellemző rájuk, hogy felelősen gondolkoznak a kutyatartásról, iskolába járnak kutyájukkal, feltakarítják kutyáik után a piszkot és környezettudatosan kutyáznak. Legtöbben kutyás közösségek tagjai, ahol központi téma a kutyás életmód.

Ahhoz, hogy a kutyabarátok érdekei is képviselve legyenek a társadalomban, öt évvel ezelőtt megalapult az EB OVO Egyesület. Ez a szervezet egyedüliként nem a kutyákat menti, hanem a kutyákat tartó embereket támogatja munkájával. Aki ma örökbe fogad egy kutyát, másnap kiszorul a legtöbb köztérről, közösségi programról, oktalanul. Az EB OVO szimpatizánsai hiszik, hogy a kutyatartás feltételeit, a kutyatartók tudatosságát fejlesztve a városi kutyázás konfliktus forrásból, társadalmi örömforrássá alakítható.  Munkája során önkormányzatokkal egyeztet, kutyás stratégiát tervez, integrált rendezvényeket és közösségi takarításokat szervez, ismeretterjesztő anyagokat készít, szaktanácsadással segíti az arra nyitott szereplőket. A társadalomformálás fontos része a közösségi bevonás. Az EB OVO Egyesület munkája önkéntes munkával is támogatható és az adó 1%-ra is jogosult a szervezet.  

„A kutyatartás mára életmóddá vált, de annak elfogadásáért sokat kell még tennünk! Mert a kutyatartók érdekeit is képviselni kell! Erre hivatott az EB OVO”

„Minden adózó állampolgárnak lehetősége van adója kétszer 1%-ának rendelkezéséről. Az egyik 1%-ot egy civil szférában működő szervezet részére adhatja oda. Amennyiben idén a kutyatartók érdekképviseletének ítéli, az EB OVO Egyesület adószáma:18025747-2-41.”

Az EB OVO Kutyahimnusza: https://www.youtube.com/watch?v=lJz6A-ClMXU

Forrás, fotó:
CreativTrip

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.