Menü

Mindenütt jó, de legjobb otthon?

Az otthoni munkával sok baj van, de ez lehet pozitívum is, attól függ, kinek a szemszögéből nézzük. A lényeg, nem való mindenkinek.

Kutatások bizonyítják, hogy az otthoni munkát végző emberek átlagosan többet, hatékonyabban dolgoznak, mint munkahelyre bejáró társaik. Ha csak ezt vennénk figyelembe, az otthoni munkavégzés bevezetése rohamosan terjedne el a cégek között, de a dolog természetesen egyáltalán nem ilyen egyszerű.

A „otthoni melósra”, mint említettük, jellemző a nagyobb hatékonyság a több szorgalom, ami egyrészt a hazai komfortból adódik, másfelől abból, hogy otthon hajlamosabbak vagyunk ráhúzni a tennivalókra, azaz túlórázni. Ez a munkaadónak jó, a munkavállalónak már nem feltétlenül.

Azonban az otthoni munkavégzés nem mindenkinek passzol. Akad olyan, aki nehezen tud otthon dolgozni, megszokta a társaságot, a kollégákat és egyedül képtelen megfelelően motiválni magát, esetleg otthon túl sok, a feladatoktól elcsábító dolgot talál.

A cégeknek, hosszabb távon, kevesebbe kerül az otthoni munkavállaló, ám ez azzal is jár, hogy a kontroll szigorúsága puhul, ami nem mindenki engedhet meg magának. Másutt viszont ezzel nincs probléma, sőt ez a fajta szabadság még pozitívan is hat a teljesítményre. Azonban itt jön képbe a korábban említett probléma, az otthoni munkavégzést nem lehet mindenkire ráhúzni. Persze lehet próbálkozni hibrid megoldással is, a különböző módozatokat jól szabályozó munkaadó sok pénzt takaríthat meg egy ilyen lépéssel. Más kérdés, a munkavállalókat mennyire érintik pozitívan a változások.

Fotó:
pixabay.com

Ultrabalaton negyedszer, avagy mi fán terem a csapatszellem!

A Tolna Vármegyében immáron öt éve aktívan működő FuTamási futócsoportunkból idén is nekivágott 10 fő, hogy körbefussa a Balatont, Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenyén, a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon!

Korai zenei nevelés fontossága

Születésünktől kezdve megvan az a képességünk, hogy észleljük a dolgok zeneiségét. Sőt, ez a képességünk segít minél hamarabb megérteni a világ történéseit. Talán nem is olyan véletlen, hogy összehangolódásnak nevezzük az újszülöttekkel való kezdeti összecsiszolódást. Számukra még ez az elsődleges információforrás, és ennek további támogatása a fejlődési területek mindegyikére pozitív hatással lesz.

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!