Menü

Ebolajárvány: látszik az alagút vége

Pillanatnyilag úgy tűnik, hogy az emberiség nyerésre áll az ebolavírussal szemben. Legalábbis annyi rossz után az utóbbi hetekben több pozitív dolog is történt.

Először is úgy tűnik, hogy sikerült megfékezni a pusztító afrikai járványt. Az elmúlt időszakban szerencsére lecsökkent az újabb megbetegedések száma. Ráadásul az orvosok új védőoltásokat fejlesztettek ki, ezek épp most vannak tesztelés alatt.

Egy évvel ezelőtt tört ki Afrikában a pusztító ebolajárvány, a magas halálozási arányt hozó legújabb fertőzés közel tízezer emberrel végzett. A legérintettebb országok Guinea, Libéria és Sierra Leone voltak.

Egy ideig úgy tűnt, senki sem képes gátat szabni a vírus terjedésének a fekete kontinensen, de az orvosok, közreműködő hatóságok és önkéntesek megfeszített munkájának köszönhetően csökkent az újabb megbetegedések száma. Sőt, ma már ott tartunk, hogy látszik az alagút vége, azaz a járvány teljes megállítása.

A kutatók az elmúlt időszakban több oltóanyagot is kifejlesztettek, ezek közül jelenleg kettőt tesztelnek embereken. A szérum nem fertőzi meg a szervezetet, viszont azt várják tőle, hogy ellenanyag termelésre készteti azt. Ha készítmény sikeres, az nagyban elősegítheti a járvány elleni harcot. Nemcsak a mostani legyőzésében játszhat jelenetős szerepet, hanem a jövő megbetegedéseit is megakadályozhatja, vagy legalábbis nagy részüket megelőzheti.

Fotó:
pixabay.com

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.