Menü

Anyajegy-vizsgálat: télen nyáron fontos

Az anyajegyekre nemcsak a nyári hónapokban érdemes odafigyelni, hanem egész évben. Ha gyanús jelet találunk, fontos a kivizsgáltatás, mert veszélyes melanoma alakulhat ki.

A melanoma az egyik legrosszabb, legveszélyesebb daganattípus, amely gyakran alakul ki anyajegyből. A melanomának magas a halálozási kockázata, éppen ezért érdemes különösen odafigyelni anyajegyeinkre.

Mindannyian hallottuk már, az anyajegyek alapos vizsgálata ajánlott, méghozzá rendszeresen. Az anyajegy formáját, színét, elváltozásait kell figyelni, s ha valami gyanúsat észlelünk, szakemberhez fordulni. Persze ezen kívül kiemelten ajánlott a rendszeres szűrővizsgálat. Érdemes évente egyszer meglátogatni a bőrgyógyászt.

A legveszélyeztetettebb kategóriába azok tartoznak, akik sokat vannak napon (vagy szoláriumban), akiknek korábban már volt ilyen problémájuk, jellemzően a világosabb bőrűek.

Az anyajegyek vizsgálata általában a nyári időszakban kerül terítékre, ám egész évben érdemes odafigyelni, levetetni pedig nyár előtt ajánlott.

Tehát, ha növekedés, szabálytalan alakot, színt, vagy viszketést tapasztalunk, esetleg anyajegyünk megsérül, mindenképpen forduljunk orvoshoz. Akár télen is.

Fotó:
pixabay.com

Milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

A piócás kezelés köztudottan egy ősi természetes gyógymód, több ezer éve használják a gyógyításban. Hatékonyságát eredmények bizonyítják. Vajon milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

Az elektromos cigi káros hatásai

Az elektromos cigaretta egyszeri használata is ártalmas és bajt okozhat, ennek ellenére nagyon népszerű: több millió ember érintett. Akik ezt az eszközt használják, vagy csak kipróbálták, azoknál egy nagyon veszélyes betegség kockázata nő meg. Az elektromos cigi káros hatásait vizsgáljuk.

Ösztrogén dominancia a változókori panaszok hátterében

Nők sokasága szenved a menstruációt megelőző panaszoktól, amiket premenstruációs szindrómának nevezünk, viszont kevesen gondolnak hormonháztartásuk más jellegű felborulására, amit az ösztrogén dominancia okozhat.

A homályos látás gyakori okai

Homályos látás esetén a látott dolgok nem tűnnek tisztának. Egyszerre tapasztalhatja mindkét szemen vagy csak az egyiken, attól függően, hogy mitől alakult ki. Előfordulhat, hogy minden, amit lát, homályos lesz, míg néha csak a látómező egy része tompa. A tünet fennállása esetén hunyorítással válhatnak élesebbé a dolgok.

A fènyérzèkeny szem okai

A fényérzékeny szem, az idegek ingerlése maga a látás jelensége – de ha az bizonyos fényérzékenysèg pontosabban hasító fájdalmat jelent, akkor már baj van. Nem tekinthető jó jelnek, ha valaki legszívesebben egész nyáron az árnyékba húzódna. Ki kell deríteni , hogy mi húzódik. háttérben!