Menü

Rémisztő koránkelés

A koránkelés igen praktikus dolog, annak ellenére, hogy sokszor nagyon nehéz. Akad, aki bírja, akad, aki képtelen megbirkózni vele. Most nekik adunk tippeket ahhoz, miként állítsák át a biológiai órájukat.

A legjobb hír, hogy a koránkeléshez hozzá lehet szokni, pontosabban szoktatni magunkat. Nagyon fontos viszont, hogy a hozzá szoktatás fázisában mindennap, még hétvégén se engedjük el magunkat. Ez azt jelenti, hogy legalább négy héten át mindennap ugyanabban az órában ébredjünk fel.

A közhiedelem úgy tartja, egy egészséges felnőtt számára hat-nyolc óra alvás szükséges. Mindenki pontosan tisztában van vele, hogy milyen teljesítményre képes hat, vagy nyolc órás pihenéssel. Amikor végeztünk az önvizsgálattal, akkor gondoljuk át, mikor kellene lefeküdnünk ahhoz, hogy a számunkra szükséges alvásidőt mindenképp ki tudjuk tölteni. Ha ez megvan, akkor pedig irány az ágy. Az éjszakai munkához, aktivitáshoz, tévézéshez, olvasáshoz, számítógépeszéhez szokott egyéniségek számára ezek a tevékenységek továbbra is vonzóak maradnak, azonban a sokadik álmos és kába reggel után ők is rájönnek, hogy érdemes előbb ágyba bújni.

Állítsuk be a vekkert, telefont a megadott időre, de ne hagyjunk magunknak szundizásra további perceket. Ezt úgy tudjuk legkönnyebben elérni, hogy az ágytól jó messzire helyezzük az ébresztőórát, így kénytelenek leszünk kikelni, amikor az megszólal.

Próbáljuk tudatosítani magunkban, hány órakor szeretnénk felébredni. Az elme hatalma félelmetes, vagyis ha megfelelően képzeljük el az időpontot, tervezzük el a felkelést, akkor az agyunk nem fog cserbenhagyni és még a vekker előtt ki fogjuk nyitni a szemünket.

Érdemes frissítő zuhannyal, vagy mozgással, edzéssel kezdeni a napot. Az nagyon jó motiváció, ha azért szeretnénk koránkelők lenni, hogy beiktathassuk a mozgást mindennapjainkba. Az edzés így nagyon könnyen az életünk részévé válik.

A fény segíti az ébredést, míg a sötétség inkább az alvást. Ezért a redőnyt, rolót soha ne állítsuk teljesen sötétre, hagyjuk, hogy a fény beszűrődhessen. Egy kis napsütés megalapozhatja a napunkat is.

Praktikus lehet az is, hogy előző este kikészítjük, kivasaljuk a ruhánkat, összekészítjük a gyerek iskolatáskáját, ruháját, szendvicsét, felírjuk, mire lesz szükségünk és mi az, amit semmiképpen sem szabad otthon felejtenünk. Így aztán nem kell kiszámolni a reggeli perceket, hanem a megszokott rendben, nyugodtan készülődhetünk és készíthetjük fel magunkat a munkára, tanulásra.

Fotó:
sxc.hu

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.

Mi egy coach feladata?

Sok helyen találkozhatunk coach-okkal, ez a szakma egyre szükségesebbé és népszerűbbé válik, de talán teljesen egyértelmű mindenkinek, hogy mit is csinál egy coach, mi a feladata. Nézzük ki ő és mit csinál?

Masszázsra indulsz? – így készülj rá

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni.

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.