Amikre nincs szükségünk – avagy a nagy szelektálás
Néha sokkol, hogy a konyhaszekrényben száz bögre van, a beépített szekrényben pedig háromszor ennyi szatyor, továbbá két nagy szatyor, ami tele van kisebb zacskókkal…minek is?
Ha veszek új ruhát, valósággal neki kell feszülnöm a sornak, hogy betehessem az újabbat, de ki nem dobnék egyet sem, mert hátha „újra divatba jön”.
Szelektálás - Még az idén dobd ki őket!
Ha lassan már olyan túlzsúfolt a lakásod, hogy belépni sem tudsz, szinte mániákus gyűjtögető vagy, nem tudsz kidobni semmit, s már lépni sem tudsz a kacatoktól, ezer éve nem szelektáltad a szekrényeid, akkor itt az ideje a nagy szelektálásnak!
Cukor álruhában
A feldolgozott cukrot sokféle álnéven eladják nekünk, sokszor tudtunkon kívül, méghozzá a kristálycukor árának többszöröséért, jól csengő neveken. A hozzáadott cukor általában szacharóz (répacukor, nádcukor), glükóz, vagy fruktóz szokott lenni, melyeket hangzatos neveken említenek a gyártók, de vannak még számtalan más megnevezései is.