Menü

10 szép gesztus, amivel belophatod magad a párod szívébe

Úgy érzed, hogy alábbhagyott a lángolás? A következő 10 kedves gesztus nem kerül semmibe, de a párod biztosan érezni fogja általuk, hogy mennyire fontos neked. Hiszen a törődés a legapróbb dolgokban mutatkozik meg.

1. Készítsd el a reggeli kávéját

Ha te is azoknak a táborát erősíted, akiket kora reggel az asztalon vár a friss kávé, ideje változtatni a dolgon! Kelj fel egy kicsivel korábban, hogy ne a párod legyen a reggeli kávéfelelős, amíg te a másik oldaladra fordulsz. Hidd el, értékelni fogja, ha beosonsz mellé a hálószobába és a kezébe nyomsz egy mennyei cappuccinót. Valamelyik reggel én is bevetettem magam a konyhába, hogy megküzdjek a kávéfőzővel. Hirtelen azt sem tudtam, mit kell rajta benyomni, hová kell önteni a kávészemeket, de végül sikerült megoldani a feladatot, a barátom pedig a konyhába érve széles mosollyal elvette tőlem a csészét. Ráadásul a kávé is ízlett neki!

2. Küldj napközben támogató üzeneteket

Ha az időd engedi, a mindennapi felszínes chatelést törd meg néhány kedvesebb hangvételű üzenettel. Persze, azt is fontos megbeszélni, hogy elfogyott a WC-papír és valamelyikőtök munka után ugorjon le boltba, de egy személyesebb üzenetnek is megvan a varázsa. Sőt, ha tudod, hogy a párodnak nehéz napja lesz, küldj neki napközben támogató sorokat! Néha egy „Kitartást, szívem” sokkal többet ér, mint egy gyertyafényes vacsora.

3. Tegyél be egy mosást

Lehet elsőre furcsán hangzik, de a házimunka elvégzése szintén kedves gesztus lehet a részedről. Engem is meglepett, amikor a barátom annyira örült az általam elindított mosásnak, mintha egy trópusi nyaralással leptem volna meg. Hozzáteszem, rendszeresen végzek házimunkát, így semmi meglepő fordulat nem történt. Ő mégis nagyon boldog volt, amiért magamra vállaltam a házimunka ezen részét, és neki már nem kellett vele bajlódnia.

4. Egy kis masszázs mindenkinek jár

Tegye fel a kezét, aki imádja, ha a hátát dögönyözik! Sejtettem, vagyunk egy páran. Éppen ezért, néhanapján lepd meg a párodat egy isteni hátmasszázzsal, hogy igazán érezze a törődést. Olykor én is becipelem a hálószobába a kedvenc testápolómat, vicces mintákat rajzolok a barátom hátára (hogy én is jól szórakozzak), majd belemasszírozom a bőrébe a nyugtató krémet. Persze a testápoló használata nélkül is megmasszírozhatod a másikat, valószínűleg így is értékelni fogja a kedves gesztust.

5. Varázsszó: Köszönöm!

A köszönetnyilvánítás annyira alapvető dolog, hogy sokszor el is feledkezünk róla. Lehetséges, hogy te sem mondod minden egyes nap a párodnak, hogy hálás vagy neki a mosogatásért vagy a főzésért, de néha azért jó az, ha megölelve a párodat azt mondod neki, köszönöm.

6. Csak öleld át

Legyen szó egy kisebb vitáról vagy nagyobb mosolyszünetről, egy ölelés a legfagyosabb szíveket is képes felolvasztani. Ha a pároddal legközelebb összekülönböztök egymással, a sebnyalogatás helyett, inkább szorosan öleld át! Engem ezzel a taktikus lépéssel bármikor le lehet szerelni, és rögtön elfelejtem a sértettségem okát. Nem mellesleg, egy őszinte ölelés néha felér ezer bocsánatkéréssel.

7. Készítsd el a kedvenc ételét

A nagymamám mondogatta mindig, hogy egy férfit a hasán keresztül lehet megfogni. Milyen igaza volt! A barátom például minden tányér húsleves után egyre szerelmesebben néz rám. Esküszöm, hogy nem csempésztem semmit a levesébe, egyedül a gondoskodás vált ki belőle ilyen reakciót. Látod, néha nem árt a szexi fehérneműt egy tányér finom ételre cserélni!

8. Járj a családja kedvében

A rokonlátogatás nem minden pár kedvenc elfoglaltsága, pedig szuper dolgok is kisülhetnek belőle. Ezek az alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy jobban megismerhesd a barátod családját, és kedveskedj nekik valami aprósággal. Az egyik hétvégén minket is meglátogattak anyukámék, és nagyon jól esett a párom figyelmessége, hogy kérés nélkül megfőzte az ebédet, megterített, beszélgetett a szüleimmel és el is mosogatott. A végén nekem lett lelkiismeret-furdalásom, amiért csak a tiramisu evésben csillogtattam meg a tudásomat.

9. Légy jó hallgatóság

Leszúrták a munkahelyén? Összeveszett a haverjával? Ülj le mellé, hallgasd végig a napját és lehetőleg ne szakítsd félbe! Ha a párod érzi, hogy veled bármit megoszthat, azzal máris beloptad magad a szívébe. Emellett nem szükséges mindenáron reflektálnod a mondandójára, és megfejtened az univerzum nagy összefüggéseit, az is bőven elég, ha együttérzően átöleled.

10. Rejts el apró üzeneteket a lakásban

Ha unod a virtuális üzengetést, akkor ideje tollat ragadnod! Nyugi, nem kell rögtön Shakespeare-t felülmúló szerelmi vallomásokat írnod, elég, ha hagysz pár szívhez szóló üzenetet a lakás különböző pontjain. Amennyiben nem jönnének a szavak, vesd be a rajztudásod!

Nekem is így üzent a párom – pár felettébb mutatós pálcikaember segítségével -, hogy jól érezte magát a közös hétvégi kiránduláson. Azt hiszem, egy ilyen kedves gesztusnak senki sem tud ellenállni.

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Az érzelemszabàlyozás módszerei

Például hosszú kihagyás után (és ennek most sokak életében lehet aktualitása) újra emberek közé, társaságba kell mennünk. Akkor is, ha ez sosem ment könnyen, ha mindig is némi szorongás társult hozzá és győzködni kellett magadat például egy szombat esti összejövetel kapcsán, hogy ’érdemes elmenni, jól fogom magam érezni…’.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.