Menü

Egy jó weboldal titka

Általánosságban elmondható, hogy akkor szokott magas látogatói szám mellett nagy bounce rate előfordulni, ha valami nem működik jól. Ebben az esetben érdemes a weboldalnál kezdeni a probléma felderítését.

Nincs is annál örömtelibb egy vállalkozó életében, amikor sok tervezés, szervezés, egyeztetés és számtalan munka után elkészül a weboldala, azonban az álomkép itt véget ér, hiszen egy weboldal ennél sokkal több energiabefektetést igényel: frissítések, további karbantartás és tartalom csere vár Rád, mint tulajdonosára. Honnan tudod, hogy a weboldal korszerűsítés szükségessé vált? Szánj a reggeli kávé mellett egy kis időd az alábbi cikkünkre!

A weboldalad lehet, hogy szuper designal, menő fotókkal és trendi szöveggel van ellátva, viszont ha nem reszponzív akkor egy fabatkát sem ér!

Azaz minden eszközön – mobil, tablet, laptop, pc – optimálisan kell megjelennie, rugalmasan alkalmazkodnia a képernyőmérethez és a legjobb felhasználói élményt nyújtania.

Miért fontos ez? Biztosan veled is sokszor előfordult már, hogy éppen böngészted a Facebook-ot, láttál egy megkapó hirdetést és AZONNAL le is csapnál rá, de nem szeretnéd bekapcsolni a laptopot, hogy meglátogasd a weboldalt, ugye? A telefonoddal pár kattintással már véghez is viszed a missziót!

Ahogy már ódivatúvá vált a trapéznadrág és a neccharisnya, úgy a weboldal kiegészítők „divatja” is változik. Eljárt az idő a flash alapú webhelyek és a java bővítmények felett!

Ha a te weboldalad, még mindig a fent említett kettő egyikén fut, akkor érdemes újra gondolnod, hiszen az sosem jó ómen, ha a felhasználó csak akkor tud megtekinteni egy weboldalt, ha különböző programot vagy bővítményt kell telepítsen hozzá. Ugye te sem szeretnél emiatt forgalomtól elesni?

Egy weboldal alapköve, hogy a legfrissebb adatok szerepeljenek rajta, gondolunk itt az alábbiakra: telefonszámok, amiken elérhetik a céget az ügyfelek/vásárlók, cím, friss fotók esetleg bemutatkozás a kollégákról. Ezentúl pedig már csak az érdekes tartalom közvetítésére kell koncentrálnod, aminek a folyamatosan frissülő blogod csodás színteret adhat.

Ahogy a szem a lélek tükre, úgy a weboldal pedig cégedé, így az egyik legfontosabb marketing eszközöd is egyben.

A cég profilja évek alatt változik, fejlődik és csiszolódik, előfordulhat, hogy a vállalkozás keretén belül más területtel is foglalkozni kezdesz, új profilt alakítasz ki, megújul a portfóliód stb…

A fejlődés mindig csodálatos egy vállalkozás életében, ám a sürgés-forgás és számtalan teendő közepette egy valamiről nem szabad megfeledkezni: a weboldal reflektáljon a változásokra, fejlődjetek közösen, mert az egyik legfontosabb kommunikációs csatorna esetében engeded el a gyeplőt!

Még ha minden szuperül is működik, jó eredményeket generál előfordulhat, hogy nincs meg a tökéletes „match”. Ebben az esetben érdemes átgondolni a designt, a felépítést és újra elkezdeni tervezgetni, hiszen, ha nem lesz köztetek szerelem, akkor a vele való időtöltés sem lesz zökkenőmentes és csak egy plusz kipipálandó feladattá válik a napi to do listán, ahelyett, hogy élveznéd a saját weboldalad fejlesztését.

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.

Sportolási ötletek a nyári időszakra

Ahogy beköszönt a nyár, sokan keresünk lehetőségeket a szabadban való tevékenységekre, hogy kihasználjuk az évszak adta lehetőségeket. A nyári hónapok ideálisak a szabadtéri sportolásra és testmozgásra, hiszen a napsütéses napok lehetővé teszik, hogy kihozzuk magunkból a maximumot. Viszont tény, hogy a nyári forróság fullasztó tud lenni, emiatt a szabadtéri sportolás terén kompromisszumot kell kötni. Az alábbi cikkben néhány nyári sportolási lehetőséget nézhetünk meg, amelyek aktív, és szabadtéri kikapcsolódást jelentenek.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.