Menü

A kutya hatása a gyerekekre

Gyermekkoromban lakótelepen éltünk, kevés négyzetméteren, s sajnos sosem tapasztaltam meg, milyen érzés, ha van háziállatunk. A gyerekeim többször is kérték, hogy legyen kutyánk, azonban mielőtt kutya mellett döntünk, mely véleményem szerint egy óriási felelősség, fontos körülnézni, hogy mely fajta kutyák jöhetnek kisgyerekek mellett szóba és milyen hatása van a gyerekekre.

Helyesbítem a felső sorokat, a gyerekeim kaptak kutyát, kettőt is, azonban ők anyósomnál élnek, egy számukra tökéletesen megfelelő kertes, udvarral rendelkező vidéki családi házban, ahol megfelelő körülmények között nevelkedhetnek.

Elmondom azért, hogy én általában félek a kutyáktól, ám ezeket a hatalmas „plüssmedvéket” én is elsőre megszerettem.

Szerintem érezték az állatok, hogy kihez kell odajönni, odabújni, mert egyből engem találtak meg, aki pont inkább messziről szereti szemlélni ezeket az amúgy barátságos állatokat. A kutyusok megérkezésével én egyre több olvasnivalót kerestem a világhálón az ebekkel kapcsolatban, hiszen azt gondolom ez minden állattartás alapja.

Egyetlen hörcsögünk van otthon, az ő gondozásáról hetekig olvastam, mielőtt gazdáivá váltunk, úgy gondolom, ez a felelős állattartásnál elengedhetetlen.

Nézzük a kutyák és a gyerekek kapcsolatát!

A gyermekek és kutyák között lévő különleges kapcsolatról számos történetet olvashatunk, s egyik legfőbb tény, hogy a gyerekek egy háziállat mellett felelősséget tanulnak, hiszen az állatot minden nap gondozni kell, ebből kifolyólag a gyerekek vitathatatlanul több időt töltenek a szabadban és a sok kutyasétáltatással sokkal többet mozognak, mintha az x-boksz, vagy a számítógép, telefon előtt töltenék el a délutánjaikat.

A gyerekekre gyakorolt pozitív hatások egyike, hogy erősödik az immunrendszerük a háziállatok által, mely szintén nem utolsó szempont.

Szakemberek szinte testvéri kötelékhez hasonlítják a kutya és a gyermek barátságát, ugyanis minden gyermekek számára hatalmas előny, ha kutyával nőhet fel. Ez csökkenti a szorongásukat, a stresszszintjüket, és támogatja a szocializációjukat.

Természetesen, ahogy említettem is, érdemes utánanézni, hogy milyen fajta kutyus való kisgyermekek mellé, ugyanis vannak olyan kutyák, akik kifejezetten rajonganak a gyermekekért, ám előfordulhat, hogy az adott eb kifejezetten tart a gyerekektől.

A magam részéről továbbra is ragaszkodom egyébként ahhoz az állásfoglaláshoz, hogy amikor beadom a derekam a családnak és kutyát veszünk magunkhoz, mindenképp állatmenhelyről fogom ezt megtenni.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.

Pollenallergia gyerekkorban: asztmát is okozhat

A gyermekeket érintő, gyermekkorban jellemző allergiás betegségek között vannak olyanok, amik csak kiskorban jelentkeznek, míg mások felnőve is megmaradnak. Hazánkban a gyermekkori allergia előfordulási gyakorisága kb. 6-7%.