Menü

A vonzalom legbiztosabb jelei

Testünk öntudatlanul jelzéseket küld mások felé, így a vonzalomnak is van pár egyértelmű jele. A testbeszéd megfigyelése a legizgalmasabb játék az ismerkedés időszakában. Ha ezeket tapasztalod a kiszemelteden, akkor egészen biztosan tetszel neki.

Lopott pillantások és szemkontaktus

A szemek nem csalnak. Őrületesen izgalmas tud lenni egy-egy sokat sejtető pillantás. Nemtől és kortól függetlenül belebizsereg az ember a szemek játékába.
A kacérkodás egyik legősibb eszköze a sejtelmes pillantás, a szemkontaktus felvétele. Egy-egy vérpezsdítő szemezésre már önmagában is élmény.
A nők pupillája az intim pillantások során kitágul, ami felkelti a férfiak érdeklődését. Biológiailag kódolt reakciók ezek, amik az ismerkedés előszobái lehetnek.

Sejtelmes mosoly
A legegyértelműbb jelzések egyike az öntudatlanul mosolyra húzódó száj. A másik látványa olyan reakciókat szül, amiket nehéz lenne szabályozni. Ha nagyon tetszik neked valaki, akkor a bizsergető érzéstől is elmosolyodhatsz. A mosoly szabad utat jelez a másiknak, zöld jelzés a közeledéshez. A jókedv, az életvidámság is sugárzik az őszintén, jóízűen nevető emberből, ami kellemes közös élményeket sejtet.

Hátraszegett fej
A nyak szabadon hagyása és a fej hátraszegése a teljes ellazulás állapotát jelezheti. A nemi vágyat is felkorbácsolhatja ez a gesztus, hiszen azt üzenheti a flörtölés közben, hogy az illető elcsábult, egy csókra is vevő lenne.

Tárgyak babrálása
A számodra vonzó ember közelében lenni meglehetősen zavarba ejtő, ezért mindenféle tárgyat előszeretettel fogdosol, babrálsz. Piszkálod a felsődet, az ujjaidat húzogatod a poharadon. Ismerős jelenetek? A nők és a férfiak is kényszeres tárgy piszkálgatásba kezdhetnek a meghódítani vágyott illető közelében. A kocsikulcs, az öngyújtó morzsolgatása a jelképes birtoklásnak felel meg.

Beszédes lábfejek

A lábfejek állásából könnyen észre lehet venni, hogy két ember egymásra hangolódott. A férfi a számára vonzó nő felé fordítja a lábfejét. Még akkor is ezt teszi, ha éppen nem vele beszélget, csak a közelében van. Érdemes radarozni, hogy kinek, hogy áll a lába, mert meglehetősen beszédes az asztal alatt megbúvó cipők pozíciója.
A tükörkép-állás azt jelzi, hogy a felek felvették egymás testhelyzetét, pózát, kialakult az összhang. Ha a kiszemelted felveszi a te testtartásodat, biztos lehetsz benne, hogy jól érzi magát a társaságodban.

Az érzelemszabàlyozás módszerei

Például hosszú kihagyás után (és ennek most sokak életében lehet aktualitása) újra emberek közé, társaságba kell mennünk. Akkor is, ha ez sosem ment könnyen, ha mindig is némi szorongás társult hozzá és győzködni kellett magadat például egy szombat esti összejövetel kapcsán, hogy ’érdemes elmenni, jól fogom magam érezni…’.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.

Vásárlásmánia

Bár a vásárlásmánia az egészségünkre nézve nem olyan káros szenvedély, mint például az alkohol- vagy drogfüggőség, mégis a szociális életünket nagyban károsíthatja, ezért fontos figyelni már a kezdő intő jelekre is.