Menü

A legjobb játék, ami nem játék

Egy totyogót lefoglalni sosem egyszerű. Saját fiaim megfigyeléséből kifolyólag is tudom, hogy amikor megveszem a 15 ezres készségfejlesztő szuperszónikusan hiperszuper játékot, akkor is a citromleves flakonnal játszik órákig, vagy az ajtókitámasztót tologatja, mert az izgalmas.

A legjobb játék, ami nem játék. Egy üres papírdoboznál sincs jobb játék, de a távirányító is mindig magasan végez a kedvenc nemjátékok versenyén.

A drága plüss nem kell, a bevásárlóközpontban hetekig gyűjtük rá a pontokat, mert akkor nagyon akarja, aztán ha végre megvan, két perc után dobja át a válla fölött.

A zenélős játékok no meg a szirénázós autók (nekem fiaim vannak ugyebár) számunkra egy perc után elviselhetetlenül idegesítő, annyira, hogy eret vágok magamon a hangjától és minimum szívbajt, amikor éjjel megszólal, de az legalább izgalmas a számukra.

A legjobb játszótér a konyha, a legjobb játékok a konyhaszekrényben vannak, mindent is megkóstolnak és a legtetszetősebb, amivel kalapálni, ütni lehet.

Már régóta tudom, hogy a legkreatívabbak a gyerekek a csörgő zacskókkal, az üres flakonokba szórt kaviccsal, a régi, rossz telefonokkal,

Személyes tapasztalatom szülőként az, hogy a világ legdrágább játéka sincs olyan izgalmas, mintha valamit odaadunk a konyhaszekrényből, fürdőszobapolcról, kacatos szekrényből.

Nagyon izgalmas az újságokat széttépkedni, vagy egy fakanállal és műanyagtállal bebújni az asztal alá, esetleg egy nagy fémtálcán nézegetni saját magát.

Vagy az iskolában lévő nagytesók féltve őrzött kisautói közül.

A teregetés vagy vasalás közben előszeretettel dobálja szét a színes ruhacsipeszeket, a nagyobbacskáknak pedig nyugodtan adjuk készségfejlesztő feladatként a kezükbe a csipeszes kosarat és egy kartonpapírt, amire sorban felcsíptethetik azokat, fejlesztve a kézügyességüket, finommotoros képességeiket, a szem-kéz koordinációját.

Azt gondolom, bizonyos határokon belül nem baj, ha a gyermek koszos lesz, ha a lakásban rendetlenséget csinál, ha a nadrág fűfoltos.

A közös élmény és tanulás ezeknél előbbre való.

Természetesen mindenekelőtt nagyon fontos kiemelnem, hogy soha, semmikor, semmilyen játékkal sem hagyom magára a babát, mindig figyelek rá, mindig rajta van az egyik szemem és mindig átgondolom, hogy amit a kezébe adok, az bombabiztosan bababiztonságos legyen, azaz semmilyen leharapható, lenyelhető része nincsen.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.

Pollenallergia gyerekkorban: asztmát is okozhat

A gyermekeket érintő, gyermekkorban jellemző allergiás betegségek között vannak olyanok, amik csak kiskorban jelentkeznek, míg mások felnőve is megmaradnak. Hazánkban a gyermekkori allergia előfordulási gyakorisága kb. 6-7%.