Menü

No Shave November, avagy borotválkozás mentes november

A No Shave November lényege, hogy a férfiak egy hónapon keresztül egyáltalán nem borotválkoznak. Vannak, akik versenyként tekintenek erre, és az a cél, hogy egy hónap alatt minél nagyobb szakálla legyen valakinek. Van, aki csak kedvtelésből, meghagyja egy hónapig az arcszőrzetét. Mások ténylegesen támogatják az eredeti okát.

A No shave november mozgalom 2009-ben kezdődött Chicagoban, amikor egy vastagbélrákban elhunyt gyerek édesapja indította el a mozgalmat. Az ezt követő 10 évben szinte az egész világot bejárta az ügy.

A borotválkozás mentes november legfőbb velejárója, hogy népszerűsítheted vele a rákellenes harcot. Ha megkérdez valaki, akkor megemlítheted neki, hogy honnan indult el ez az egész ötlet.

Valamint egészségügyi előnyökkel is jár, a szakáll kiszűri a port és a polleneket, ráadásul az arcszőrzet megtartása csökkenti a pattanások kialakulásának gyakoriságát.

A mai Magyarországon a legtöbb férfinak van szakálla, az utóbbi években, újra divatba jött a szakállviselés. Emiatt is érdemes szakállat növeszteni, a hipszter szakállak is egyre inkább kimennek a divatból, a legtöbben “egész alakos” arcszőrzetet hagynak meg vagy körszakállt.

Fontos, megemlíteni, hogy nem mindenki tud részt venni. Valamint egy igazán jó szakáll megnövesztése, különösen fiatalként, -mikor még nincs olyan kemény arcszőrzete egy férfinak- több, mint egy hónap is tud lenni,

Valamint sok ember úgy van vele, hogy ha megszereti a szakállát, akkor nagyon nehezen válik meg tőle, és sokszor kisebb lelki fájdalom levágni a szakállunkat, hiszen nagyon a szívünkhöz tud nőni.

Ezen felül az ápolatlan szakáll látványa nagyon rossz tud lenni, fontos, hogy foglalkozzunk vele, mert lehet, hogy nem piszkos, de ha mondjuk a reggeli arcmosásnál, nem mossuk meg a szakállunkat alaposabban, akkor kimondottan kellemetlen szaga tud lenni egy idő után. Valamint az arcszőrzet folyamatosan nő, és ez nem csak a no shave november idején fontos, hanem máskor is, hogy a szakállunkat ha túl nagy, egy kicsit vissza kell vágni, mert a hónapokig nem ápolt szakállnak is eltöredezik a vége, hasonlóan a hajhoz.

A borotválkozás mentes novemberhez bárki csatlakozhat. Valamint ennek az egész mozgalomnak a legtöbb ember szemében, nem a daganatos megbetegedések elleni küzdelem a legfontosabb, hanem inkább egy saját magunkkal szembeni kihívás. Sokszor ha valaki kedvet kap, nem feltétlenül csak novemberben kell, hogy meghagyja a szakállát, hanem megcsinálhatja bármikor az évben. Ha valaki kedvet kapott ahhoz, hogy elkezdje megnöveszteni a szakállát, akkor sosem késő elkezdeni, csak legyen ideje kivárni, hogy jól nézzen ki.

Szabó Máté

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Gyógynövények, amelyek segítenek fáradtság ellen

A fáradtságot többek közt okozhatja a nem megfelelő, többször megszakított alvás, rossz étrend, stressz, depresszió, dohányzás, alkoholfogyasztás, testmozgás hiánya, a sokat repülőknél pedig a jet lag (időeltolódással járó fáradtság).

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.