Menü

Bűntudat nélkül este 6 után is

Van, hogy csak este 8 körül (és mellesleg farkaséhesen) érek haza. Ilyenkor eddig mindig nagy gondot okozott, hogy mivel csillapítsam az éhségemet, ha a szervezetemet nem akarom megterhelni, és hízni se nagyon szeretnék

Nektarin

Ne zárkózz el a nektarintól délután… A nektarin sok rostot tartalmaz, és hozzájárul a metabolizmus meggyorsításához. Megakadályozza a zsír felhalmozását.

Tőkehal

A fehér halak nagyon hasznosak. Sok értékes vitamint tartalmaznak, erősítik az immunrendszert. És alacsony a kalóriatartalmuk is.

Málna

A bogyós gyümölcsök sincsenek tiltólistán este hat után. A málna nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, antioxidánsokat, és ásványi anyagokat, segít a bőr állapotának javításában és a tápcsatornára is jó hatással van.Az áfonya, az eper, a málna és a szeder nagyon alacsony cukortartalmú gyümölcsök, amelyeket nyugodtan ehetsz este is. 10 dekagramm ezekből 5-10 gramm cukrot tartalmaz, ami igazán kevés. Ugyanez a mennyiség 29-56 kalória között mozog.

Alma

Az alma egész évben elérhető gyümölcs, és alacsony cukortartalmának köszönhetően a nap folyamán bármikor fogyasztható. Naponta egy-két almát bármely diétába beilleszthetsz. Egy közepes méretű alma mindössze 10 gramm cukrot tartalmaz, kalóriaértéke pedig 94.

A helyes diétánál a minőség a lényeg!

Az, hogy érdekel a gyümölcsök cukortartalma, azt jelzi, hogy nagyobb tudatosságot szeretnél bevezetni az étkezési szokásaidba. Ez egy remek kezdet ahhoz, hogy lépésről lépésre egyre többet tudj meg az egészséges táplálkozásról, ami a hosszú távú fogyás alapja.

Ha odafigyelsz arra, hogy naponta legalább öt alkalommal egyél, de ilyenkor csupán kisebb adagokat, és a szénhidráttartalmú ételek közül elsősorban a teljes kiőrlésű gabonákat, liszteket, tönköly lisztet, barna rizst, száraz hüvelyeseket - mint amilyen a csicseriborsó, a bab, a lencse - részesítsd előnyben, és este már csak könnyű salátákat és zsírszegény húsokat fogyasztasz, akkor rengeteget teszel az alakodért és az egészségedért.

Pisztácia

A héjas pisztácia az egyik legjobb esti nasi, ugyanis maga a pucolás menete garantálja, hogy egy idő után megund a babrálást, vagy legalábbis ne egyél egyszerre túl sokat. Emellett a magvak rost-, biotin-, B6-vitamin-, folsav- és telítetlenzsírsav-tartalma is magas, így a pisztácia nemcsak laktató, de tápanyagokban is gazdag. Ha szeretnéd, ebben az esetben akár halmozhatod is az élvezeteket, és eheted a zöld magvakat kecskesajttal vagy magas rosttartalmú gyümölcsökkel, mint a málna.

Cottage Cheese

A cottage cheese krémes textúráját számos izgalmas ízzel párosíthatod, így készíthetsz belőle például fűszeres, körözöttszerű ételt, medvehagymás finomságokat, vagy citrommal és nyírfacukorral egy alacsony glikémiás indexű desszertet. A tejtermékben található rengeteg kazein a lassan lebontható tejfehérjék egyike, mely segíti az alvás során az izmok épülését, ám vigyázz, mert sok - nagyjából 200-300 - kalóriát is tartalmazhat a finomság.

A szervezetnek saját szervórája van, ami azt jelenti, hogy minden egyes napszaknak, órának megvan a saját szerve, ami abban az időintervallumban regenerálódik. Ha megbontod az egyensúlyt, egész szervezeted működése felborul, és szerveid nem tudják teljes biztonsággal elvégezni faladatukat, ami komoly betegségekhez is vezethet.

Este 7-től 9-ig a vér, vérkeringés regenerálódása zajlik, és azért nem szabad már ilyenkor túl sokat enni, mert a szervezet nem tudja megfelelő módon feldolgozni az elfogyasztott ételt.

Szerző: Udvari Fanni

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Ösztrogén dominancia a változókori panaszok hátterében

Nők sokasága szenved a menstruációt megelőző panaszoktól, amiket premenstruációs szindrómának nevezünk, viszont kevesen gondolnak hormonháztartásuk más jellegű felborulására, amit az ösztrogén dominancia okozhat.

Szezonális zöldségek májusban

Elérkezett az a tavaszi hónap, amikor a piacon már csupa friss és szezonális zöldséget találhatunk. Érdemes tudni, miért fontos ezeknek az idény zöldségeknek a fogyasztása, és hogyan csempészhetünk többet belőlük az étrendünkbe. Felejtsük el végleg a telet, és készüljünk tápanyaggal és vitaminokkal teli friss ételekkel a nyárra!

Ultrabalaton negyedszer, avagy mi fán terem a csapatszellem!

A Tolna Vármegyében immáron öt éve aktívan működő FuTamási futócsoportunkból idén is nekivágott 10 fő, hogy körbefussa a Balatont, Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenyén, a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon!

Korai zenei nevelés fontossága

Születésünktől kezdve megvan az a képességünk, hogy észleljük a dolgok zeneiségét. Sőt, ez a képességünk segít minél hamarabb megérteni a világ történéseit. Talán nem is olyan véletlen, hogy összehangolódásnak nevezzük az újszülöttekkel való kezdeti összecsiszolódást. Számukra még ez az elsődleges információforrás, és ennek további támogatása a fejlődési területek mindegyikére pozitív hatással lesz.