Menü

Összeköltözés az igazi megismerés

Az összeköltözés hatalmas lépés egy kapcsolatban. Sokak szerint nagyobb, mint a házasság, mivel jelentősebb változást hoz a pár életébe. Az ekkora horderejű döntéseket tanácsos óvatosan megközelíteni, de bármennyire alaposan is gondoljuk át a helyzetet, valószínűleg mindig maradnak kérdéseink.

Élvezzünk minden pillanatot

Az összeköltözés alapvetően jó dolog, egy pár mindkét fele izgatott, amikor először lépnek be a közös otthonukba, esetleg bontanak egy üveg pezsgőt, hogy megünnepeljék ezt a nagy eseményt. Nem szabad elfelejteni később sem ezt az érzést, a szépségét és romantikáját, bármilyen konfliktus is alakul ki közöttünk azért, mert egy fedél alatt élünk. Például amikor várunk a fürdőszobára. Próbáljuk meg jól kihasználni a rendelkezésünkre álló tereket, legyen mindkettőnknek saját kis kuckója, ahová el lehet vonulni.

Egyensúlyteremtés

Az első hetek, hónapok újdonsága elmúlik, valamikor ekkor kezdődik az a szakasz, amikor kialakul valamilyen házirend, amit mindketten próbálunk követni annak érdekében, hogy az együttélés zavartalan és problémamentes maradjon. Ilyenkor már előjönnek azok a szokások, amiket eleinte talán még nem mutattunk meg egymásnak. A kompromisszumok időszaka ez, az íratlan szabályok lefektetésének az ideje, amelyek megteremthetik közöttünk azt a bizonyos egyensúlyt, ami a harmóniához szükséges.

Hasznos tippek

Akár egyikőtök lakásában, akár egy új helyen, de új életet kezdhettek együtt. Meg kell terveznetek hogyan rendezzétek be úgy a lakást, hogy mindkettőtöknek megfeleljen, passzoljon az ízlésetekhez és még el is férjetek benne. Mindkettőtöknek megvan a saját stílusa, térigénye, és a fontos tárgyak, amiket szeretne továbbra is megtartani. Nagyon sok kompromisszumra lesz szükség, és még így sem biztos, hogy minden zökkenőmentes lesz!

Az együttélés nem mindig fenékig tejfel. Lesz, mikor totálisan egymás agyára mentek. De nincs menekvés. Ilyenkor, jó, ha vannak szigetek, ahova elvonulhattok és kicsit magatokban lehettek. Lehet ez egy kuckó, vagy az erkély vagy valami zug, amit megbeszéltek, hogy az háború mentes övezet. Kitartás, most jön a java! Ha pedig kiderül az együttélés alatt, hogy mégsem passzoltok össze, az is egy válasz az élettől. El kell fogadni, és nem feladni, hogy találtok egy hozzátok illő társat!

Ha közös háztartásban éltek, közös lesz a költségetek egy része is, így elkerülhetetlen, hogy beszéljetek az anyagiakról. Nem árt, ha előre átgondolod, hogy kinek mennyi a keresete, és ki mennyit tud hozzátenni a közös kasszához. Ha még nem ismered ezeket az információkat, lényeges, hogy megkérdezd!

Annak fényében, hogy ki mennyit keres, gondoljátok végig, hogy ki mit fizet, ugyanis a felelősség tisztázásával elkerülhetitek a későbbiekben kialakuló konfliktusokat. Fontos, hogy a pénz ne legyen tabu téma, enélkül képtelenség együtt élni.

1 éven belül a párok közel ötöde szétválik. Hogy elkerüljétek a legrosszabbat, érdemes előre leülni és szépen átbeszélni az együttélés feltételeit.

Szerző: Udvari Fanni

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.