Menü

Az egyszerű és nagyszerű tojásos nokedli

Tojásos nokedli fejes salátával nagyszerű ebéd lehet tavasszal, még akkor is, ha nem hangzik különleges eledelnek. Merthogy mind fogyaszthatóság, mind elkészítés szempontjából könnyű ételről van szó, és a fejes saláta nemcsak ízletes kiegészítője lehet az ebédnek, hanem hasznos vitaminforrás szervezetünk számára.

A fejes saláta az egyik legrégebben termesztett zöldségnövényünk, mely jelentős C- vitamin forrása lehet szervezetünknek, ezenkívül B-vitamint, karotint, és foszfort is tartalmaz. Jó hatással van a gyomorműködésre, és fokozza a vörösvérsejtek képződését is. Tavasszal főleg hasznos lehet szervezetünk számára, hiszen a téli időszak alatt vitaminkészletünk igencsak kiürül.

De nézzük tovább ajánlott ebédünk további értékes összetevőit! A tojás szintén egy értékes táplálék. A tojás ásványi anyagokban, fehérjékben és vitaminokban gazdag. B-vitamin mellett tartalmaz A, D, és E vitamint is.

Tehát ha nincs ötletünk, ehhez a menühöz bátran nyúljunk, mert egyszerű és egészséges. A nokedli persze jelentős szénhidrát bevitelt jelenthet, de ha fehér liszt helyett, teljes kiőrlésű lisztet használunk, akkor még inkább egészségesebbé tehetjük ebédünket.

Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum

A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.

Mire jó az articsóka?

A mediterrán konyha népszerű zöldsége, érdemes jobban megbarátkoznunk vele. Amíg meleg van, a könnyebb ételeket részesítjük előnyben, nemcsak a bikinihez formált alak megőrzése érdekében, hanem alapvetően kevésbé kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket. Aki nem akarja terhelni emésztőrendszerét, azoknak feltárjuk a könnyed emésztés titkát, amelyet az articsóka hatóanyaga rejt.

Természetes tápanyag a gondtalan emésztésért

Az emésztőenzimek feladata, hogy a bejuttatott táplálékot feldolgozzák, alkotórészeire bontsák. Az amiláz nevű, szénhidrátbontó enzimnek köszönhetően az emésztés már a szájban elkezdődik, a hasnyálmirigy, a máj és a bélfalból elválasztódó emésztőenzim pedig a fehérjék és a zsírok bontásában segít. Ha ezekből az enzimekből nincs elég, akkor az emésztés folyamata nem megy végbe zavartalanul.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.