Menü

Egészséges uzsonna kreatívan

  • Dátum: 2015.09.22., 09:41

Kezdődik a suli, és ezzel együtt a fejtörés is indul: mit csomagoljunk gyermekünknek tízóraira. Fontos, hogy amit eléjük teszünk, ne csak finom és egészséges, de színes, vidám és inspiráló is legyen. A friss, házi készítésű, kreatív ételek feldobják a napját, te pedig biztos lehetsz abban, hogy tápláló uzsonnát eszik szemed fénye. Mutatunk pár egyszerű, de nagyszerű trükköt, amivel biztosan mosolyt csalsz majd kisfiad, kislányod arcára.

Egy kis játékossággal még a legegyszerűbb szendvicsből is vidám harapnivalót faraghatunk. Például egy kutya alakú ciabatta garantált siker lesz, és a többi gyerek is a csodájára jár majd. Csak egy kis kézügyességre van szükség ahhoz, hogy egy szelet kenyérből vagy zsömléből kutyát, csillagot vagy épp virágot formázzunk. Utána pedig telepakolhatjuk felvágottal, zöldséggel, sajttal – minél színesebb, annál jobb.

A legtöbb kicsinél a tápláló szendvics mellé édesség is kerül a tízórais dobozba. Horváth Erika, a MOM Park Bagatellini vezetője egy nagyon egyszerűen elkészíthető, ám finom házi müzli szeletet javasol nassolnivalónak: „Egy kis olvasztott vaj és méz keverékéhez lenmagot, szezámmagot, napraforgómagot, zabpelyhet, mazsolát adunk. Néhány napig állni hagyjuk a masszát, majd tetszőleges formákban kisütjük. A tápláló finomságok pedig nem csak a gyerekek édesség iránti vágyát csökkenti majd, de pontosan tudjuk, hogy adalékanyag-mentes falatokat esznek napközben.”

Édességek esetében nem mehetünk el szó nélkül a klasszikusnak számító kakaós csiga mellett, ami egészséges vagy nem, mindannyian odavagyunk érte, ráadásul a többség a kakaóval teli közepét szereti igazán. Nekik találták ki a csigatornyot, ami tulajdonképpen a kakaós csiga legfinomabb része négyzetre emelve.

A szendvicsen, édességen túl a megfelelő gyümölcsadagról is az anyukáknak kell gondoskodni. Egy kis praktikával könnyen elérhetjük, hogy gyermekünk mindennap a lehető legtöbb vitaminhoz jusson. Egyszerűen, ha különleges formára vágott és különböző színű gyümölcsöket keverünk össze salátának, akkor biztosan nagyobb lelkesedéssel csipegeti el, mintha egy egész körtével vagy naranccsal kellene megküzdeni. Jó megoldás lehet az is, ha frissen facsart dzsúszt készítünk a kicsik kulacsába.

Forrás, fotó:
red lemon

Ultrafeldolgozott élelmiszerek

Amikor belépünk egy üzletbe, kedvünkre vásárolunk a polcokról, de valószínűleg sokszor azt se tudjuk, hogy konkrétan milyen élelmiszer került a kosárba. Pedig a boltokban rengeteg a feldogozott termék, ilyen az ultrafeldolgozottak köre is.

Reggelizéssel kapcsolatos tévhitek

Ahányféle diéta és trend, annyiféle útmutatás az étkezésekről. Tények és tévhitek a reggeliről, pro és kontra.

Ashoka jótékony hatásai

Az Ashoka szó szerinti jelentése: „gondok nélkül”. A hinduk egyik legfontosabb fája, amely egész India szerte honos.

Szezonális zöldségek májusban

Elérkezett az a tavaszi hónap, amikor a piacon már csupa friss és szezonális zöldséget találhatunk. Érdemes tudni, miért fontos ezeknek az idény zöldségeknek a fogyasztása, és hogyan csempészhetünk többet belőlük az étrendünkbe. Felejtsük el végleg a telet, és készüljünk tápanyaggal és vitaminokkal teli friss ételekkel a nyárra!

Korai zenei nevelés fontossága

Születésünktől kezdve megvan az a képességünk, hogy észleljük a dolgok zeneiségét. Sőt, ez a képességünk segít minél hamarabb megérteni a világ történéseit. Talán nem is olyan véletlen, hogy összehangolódásnak nevezzük az újszülöttekkel való kezdeti összecsiszolódást. Számukra még ez az elsődleges információforrás, és ennek további támogatása a fejlődési területek mindegyikére pozitív hatással lesz.