Menü

Árnyékolással a költségek ellen

  • Dátum: 2015.07.02., 17:40

Sokan csak esztétikai szempontból döntenek a redőny, reluxa, vagy a szalagfüggöny mellett, pedig amellett, hogy sötétít, a hangszigetelésben és a betörésvédelemben is fontos szerepet játszhat, nem beszélve az esetleges viharkárok kivédéséről.

A Rolómesternél a fenti szempontokat is figyelembe véve ajánlják termékeiket, a helyszíni felmérést követően egy ingyenes szaktanácsadás keretében. A több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek tudása biztosítja a kiváló minőséget és nem utolsó sorban a gyorsaságot.

A lakosság körében a legkeresettebb árnyékolástechnikai eszköz a műanyag redőny, amely egy légréteget képez az ablak és a redőnylécek között, így biztosított az ablakfelületek szigetelése. Egy régi épület esetében az energiaveszteség akár 40%-kal csökkenthető.

Aki a beszerelést követően legalább 15 évig nem akar a redőnyére költeni, annak a széles színskálával rendelkező alumínium redőnyt javasoljuk- tanácsolja a Rolómester. Az alumínium redőny minden alkatrésze alumíniumból készül, ezért rendkívül időtálló.

Első megközelítésben ügyfeleink leggyakrabban a nyári hővédelemnek csak a komfortérzetre vonatkozó hatását értékelik. Pedig az áramszolgáltatók adatai alapján a legmelegebb nyári napok villamosenergia fogyasztása eléri a téli csúcsot. A rohamosan növekvő légkondicionáló berendezések fogyasztása csökkenthető külső árnyékolók együttes alkalmazásával.

- Egy másik költséghatékony megoldás arra, hogy ne az utcát fűtsük, a nyílászárók utólagos szigetelése. A régi, sok időjárási viszontagságot megért nyílászároknál nagy segítség lehet a svéd szilikonos bemarásos technológiával végrehajtott szigetelés. Előnye, hogy jóval olcsóbb a nyílászáró teljes cseréjénél, és akár 10 évig is hatásos lehet a beáramló hideg levegő ellen. A technológia lényege, hogy a keletkezett rés méretéhez igazítva kiválasztásra kerül a megfelelő átmérőjű szilikon gumi, amelyet a nyílászáróban felsőmaróval kialakított nutba helyezünk egy kézi behengerlő segítségével. Ennek a technológiának a segítségével megspórolhatjuk a nyílászárók cseréjének költségét,nincs szükség falak bontására, a kevés munkaórának köszönhetően olcsó megoldás lehet mindenki számára. Télen 2-4 Celsius fokos emelkedést tudunk elérni, nyáron a klíma energiaköltségét csökkenthetjük.

Fontos, hogy az árnyékoló berendezéseket nem egyszerű felszerelési tárgyként, hanem a házunk organikus részeként kell kezelni hőegyensúly és hangszigetelés szempontjából. Az ezen a területen működő cégek állandó törekvése az egyre jobb minőségi követelményeknek való megfelelés, valamint alkalmazkodás az építészeti szerkezetek változó követelményrendszeréhez. Emellett kötelezte el magát a Rolómester is.

Kérjen árajánlatot akár most!

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

A horkolás és kialakulása, okai, jellemzői

Maga a horkolás nem betegség, önmagában csak ártalmatlan hangjelenség, ugyanakkor az említett éjszakai légzéskimaradásokat jelentő alvási apnoé szindróma részjelensége is lehet, amit egészségügyileg komolyabban kell venni, mint a szimpla horkolást.

Mi egy coach feladata?

Sok helyen találkozhatunk coach-okkal, ez a szakma egyre szükségesebbé és népszerűbbé válik, de talán teljesen egyértelmű mindenkinek, hogy mit is csinál egy coach, mi a feladata. Nézzük ki ő és mit csinál?