Menü

Online egészség

  • Dátum: 2015.09.10., 13:22

Ma már számos olyan internetes oldal, program és alkalmazás létezik, amelynek központjában az egészség áll. Az egészséges életmód, a mozgás és a táplálkozás reformja népszerű téma, s ez jól is van így. A számítógép előtt rengeteget megtudhatunk szervezetünkről, annak működéséről, a különböző mozgásformákról, sportágakról, újdonságokról. A legfrissebb táplálkozási trendek és a legújabb kutatások mellett informálódhatunk arról is, hogy az adott ételnek, összetevőnek milyen hatása lehet ránk, melyek a kockázatok, veszélyek, miből mennyit és mikor együnk.

Ezek mind-mind fontos információk, azonban ennél már tovább is tudunk menni, ha van rá igényünk. Elérhetőek olyan oldalak, ahol kérdőívek kitöltésével személyre szabottan tudunk tájékozódni. Azaz nem általános információkat kapunk, hanem olyanokat, amelyekre pont nekünk van szükségünk, ezáltal még értékesebb, specializált tudáshoz jutunk.

Persze tudni kell, hogy az interneten nem lehet orvos-betegeset játszani, kizárólag annak a segítségével meggyógyulni, és nem érdemes a különböző „tuti” tippeket készpénznek venni. Itt sem arról van szó. Inkább arról, hogy célzottabban vehetjük vizsgálat alá magunkat, egészségi állapotunkat, életmódunkat. Ez nem mindig könnyű, objektív, külső szemléletre és egy nagyjából helyes önértékelésre van szükség.

Ha mindez megvan, értékes eredményt kaphatunk, s ha másra nem, talán ez rávesz arra, hogy megvizsgáljuk: jó úton járunk, vagy sem egészségünket, életünket tekintve.

Az UV-sugárzás veszélyei

Az UV-sugárzás veszélyeire figyelmeztettek meteorológiai, bőrgyógyász, egészségvédelmi és klímapolitikai szakértők. Sokszor hallottuk már, hogy délelőtt 11 óra és délután 3 óra között mindenki kerülje a napon tartózkodást, mert ilyenkor nagyobb a leégés veszélye.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

A nevetés jótékony hatásai

Kitörő kacaj, elfojtott nevetés, röhögőgörcs, csendes rötyögés, vihorászás, szolid mosolygás. Hívhatjuk bárhogy, nevetni mindannyian szeretünk, hiszen ezzel a reakcióval az örömünket, a vidámságunkat fejezzük ki, azt, hogy valamin jól szórakozunk, bizonyos esetekben pont, hogy más embereken. Ez nem csupán egy öncélú jelenség, hanem egyfajta közös nyelvi eszköz is, amelyről az alábbi cikkben tudhatunk meg többet.

Makacs narancsbőr

Vajon hány alkalommal próbáltuk már a csodát ígérő, drága és mégis a kívánt hatásától messze elmaradt cellulit elleni krémeket? Sajnos a csodakrém ezúttal is a könnyebb, drágább és kényelmesebb választás, ám sokszor hatástalan.