Menü

Könyvajánló: Házas-társas

Az Erawan Kiadó regényeit a hazai modern szórakoztató irodalom kedvenc írója, Fejős Éva és csapata válogatja össze. Gondoskodnak róla, hogy a nemzetközi piac legjobb művei hozzánk is eljussanak.

Matthew Norman regénye különleges gyöngyszem ezek között is, és nem véletlenül vált az olvasók és a kritikusok kedvencévé. Ez a történet ott kezdődik, ahol az átlagos sztorik véget érnek. Nem csöpögős lányregény, hanem valós küzdelmek: házassági és szakmai válság, zűrök a szülőkkel - nagyon is valóságos események, de mindez hihetetlenül humoros köntösben.

Figyelem: a cikk eseményleírást tartalmazhat!

A főszereplő, Tom Violet évek óta dolgozik a Halálcsillagon - pontosabban egy multivállalatnál szövegíróként. Cseppet sem érzi magát jól a Dobozvárosban, egyetlen öröme a cégnél a csinos asszisztense, a fiatal és vonzó Katie. A közös barátságukat furcsa hangulat járja át, a tetőteraszon való beszélgetésekkor mindketten kínosan kerülik, hogy a másik társáról beszélgessenek. Katie ugyanis Toddal jár, Tom pedig a helyes Anna férje, és egy cserfes kislány édesapja.

Tomnak elkészül a regénye, de mindezt sokáig titokban tartja. Szeretné kiadatni, de csakis álnéven, apja ugyanis a legnevesebb írók egyike. Cseppet sem kíván az ő hírnevén át sikerhez jutni, hanem saját tehetsége okán vágyik az elismerésre. Közben a sors úgy hozza, hogy szüleivel is épp elég feladata van a saját élete nehézségein túl: anyjának és apjának is kapcsolati válsága van - mivel már elváltak, így külön-külön. Mindenkinek megvan hát a keresztje ebben a történetben, ahogy mindannyiunknak is az életben. Mégis tele van a sztori humorral és nevetéssel, ami - nyugodtan mondhatjuk, elengedhetetlen ahhoz, hogy átvészeljük az ilyen időszakokat.

Attól különleges ez a könyv, hogy nem egy rózsaszín lányregény szirupos sztorikkal, hanem tele van valós érzelmekkel. A nőknek biztosan több regényt kellene olvasnia ilyen tehetséges férfi írók tollából, ha pedig több ilyen szórakoztató irodalom lenne a piacon, akkor talán több férfi lenne nyitott a műfaj olvasására. Így hát ez a könyv ajánlott mindenkinek - még azoknak is, akik egyébként nem szoktak regényeket olvasni.

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Szuperérzékenység, te mit tudsz róla?

Volt már olyan, hogy zavart egy bizonyos ruhadarab anyaga és nem tudtad elviselni magadon? Vagy esetleg egy film annyira felzaklatott, hogy elsírtad magad? Gondoltál már arra, hogy szuperérzékenység állhat a háttérben?

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.

Hungarikumnak számít a Csengetett, Mylord?

A Csengetett, Mylord? egy igazi hungarikum lenne? Van, aki szerint igen!
Három év kutatómunka előzte meg Boromisza István A Csengetett, Mylord? Univerzum című kötetének megjelenését, amely a magyar sorozatrajongók körében is méltán népszerű brit televíziós műsor kulisszatitkairól szól. Könyvajánló következik.