Menü

Az ősi, gyógyító rezgés

A belső béke, a harmónia keresése és megtalálása minden ember, egyén számára komoly feladat. Főleg olyankor, amikor már a rendezetlenség miatt betegségek nehezítik az utat. A hangterápia ősidők óta használt módszer, amely segít a nyugalom, az egyensúly megtalálásában és fenntartásában.

A hangterápiában különböző hangszerek segítségével gyógyítanak, lazítanak el, oldják fel a különböző lelki, fizikai gátokat, blokkokat. Ezek a hangszerek ősi, gyógyító rezgést bocsátanak ki. A rezgés egészen a sejtek szintjéig hat, s ott fejti ki építő, gyógyító hatását.

A különböző kultúrákban különböző módokon juttatják el a gyógyulni vágyót, az ellazulást, a nyugalmat keresőt a meditációs állapotba, vagy másképpen fogalmazva, a transzállapotba. Erre a szintre jutva pedig már a rezgések őserővel hatnak.

Számtalan eszköz, hangszer létezik, amelyet a hangterápiát végzők használnak, persze különböző célzattal. Harang, gong, zengőtál, ütő, kagylókürt, talpas-tál, zen-tál, tingsha – hogy csak a legismertebbeket említsük. A hangterápiás kezelés során valamennyi eszköznek más és más a feladata, ahogy más és más rezgéseket bocsátanak ki.

Összességében a megszólaltatott tál az emberben felgyülemlett, alul rezonált energiákat feloldja, majd a helyére gyógyító rezonanciájú rezgéseket tölt be.

A hangterápiát mindazoknak javasolják, aki például a különböző civilizációs betegségekben szenved, pánikbeteg, alvási problémákkal küzd, stresszes, feszült, ideges, nem tud megfelelően koncentrálni. Ezen kívül jótékony hatással van a különböző érrendszeri problémákra, a háttáji, deréktáji, nyaki fájdalmakra, az ízületi problémákra, erősíti az immunrendszert, segít a méregtelenítésben, fejfájás, erőtlenség esetén.

Fotó:
pixabay.com

Makacs narancsbőr

Vajon hány alkalommal próbáltuk már a csodát ígérő, drága és mégis a kívánt hatásától messze elmaradt cellulit elleni krémeket? Sajnos a csodakrém ezúttal is a könnyebb, drágább és kényelmesebb választás, ám sokszor hatástalan.

Szebb bőr, kevesebb pattanás!

Van pár fontos vitamin, ami segít eltüntetni a makacs pattanásokat és belsőleg is támogatják a bőr egyensúlyát, illetve néhány tanács, amit érdemes megfogadni és máris jelentős javulás érhető el az arcbőr problémáinak terén. Nézzük!

Mi az a balneoterápia, és mire használják?

A furcsa hangzású kifejezésnek az első asszociációnkkal ellentétben semmi köze a bálnákhoz, vagy krémekhez, noha mindkettő kétségkívül kapcsolatos a vízzel. A balneoterápia azon fizioterápiás módszerek összefoglaló neve, melyek a gyógyvizek gyógyító hatását használják fel a kezelések során, kombinálva más módszerekkel, mint például az iszapterápia. Ezen terület leginkább az alternatív gyógyászat egy részét képezi, és rengeteg pozitív hatása van, viszont tudományosan kevésbé elfogadott terület. Az alábbi cikkben ezen módszert ismerhetjük meg részletesebben.

Milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

A piócás kezelés köztudottan egy ősi természetes gyógymód, több ezer éve használják a gyógyításban. Hatékonyságát eredmények bizonyítják. Vajon milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

Az elektromos cigi káros hatásai

Az elektromos cigaretta egyszeri használata is ártalmas és bajt okozhat, ennek ellenére nagyon népszerű: több millió ember érintett. Akik ezt az eszközt használják, vagy csak kipróbálták, azoknál egy nagyon veszélyes betegség kockázata nő meg. Az elektromos cigi káros hatásait vizsgáljuk.