Menü

A rák valódi okai, és gyógyulás útjának néhány ismérve

Előző cikkünkben megismerhettük, hogy egy Németországban praktizáló orvos, Dr. Hamer, hogyan fedezte fel a rák kialakulásának valódi okát, ami nem más, mint aminket érő érzelmi stressz és a lelki egyensúly felbomlása. Kiderült, hogy mindegyik rák, valamint súlyos betegség, valamilyen konfliktushoz vagy emocionális sokkhoz vezethető vissza, ezt a tudomány az orvos fiának neve után Dirk Hamer - szindrómának nevezte el. (DHS)

Dr. Hamer tehát megállapította, hogy a betegségek eredete az agyban található, a betegséget olyan érzelmi sokk okozza, amely az embert meglepetésként éri.

Nemcsak az emberek, hanem az állatok életében is különböző biológiai sokkot okozhat akár a fészkelő hely vagy élőhely váratlan elvesztése, fiókák, kölykök pusztulása, éhezés vagy fenyegetettség érzése. Az emberek körében a férfiaknál ilyen sokkot jelent az otthon vagy munkahely elvesztése, a nők esetében valamely családtag iránti aggódás, előre nem látott tragikus családi esemény. Utódainknál pedig az anya visszatérése a munkába vagy a szülők válása okoz, súlyos érzelmi sokkot.

Több ezer tomográfiai vizsgálattal az említett orvos megállapította, hogy a DHS mindig az agy egy meghatározott területét érinti, ahol körkörös elváltozások jelenik meg a tomográfiai felvételen. Ennek hatására 1989-ben a Siemens cég is igazolta, hogy nem a vizsgáló eszköz technikai hibája okozza ezeket a köröket. A szervezetet ért sokkhatás után az agysejtek továbbítják ezeket az impulzusokat a megfelelő szervhez, ami elváltozással reagál, vagyis agyunk egyből választ ad a hirtelen fellépő stresszhelyzetekre. A kisagy alapvetően a légzésre, táplálkozásra és fajfenntartásra van programozva, a nagyagy pedig a bonyolultabb funkciók ellátására is képes, úgy, mint területi és identitásbeli konfliktusok, valamint az önértékeléssel, önbizalommal és önbecsüléssel kapcsolatos élethelyzetek. Ezekre a stresszhelyzetekre a tüdőben, májban, vastagbélben, prosztatában, méhben, és a bőrben, de akár a szívburokban és az emlőmirigyekben is sejtburjánzás alakul ki, amint az adott konfliktus kialakul az agy megfelelő területén.

Ilyen trauma vezet például tüdőrák kialakulásához, amelyhez egy halálfélelem - típusú konfliktust kötnek. Mivel ez hirtelen megbénítja a tüdőt, ezzel egy időben, a tüdőszövetben az alveoláris sejtjei elkezdenek burjánzani, azért, hogy megnőjön a tüdő kapacitása és a túlélési esély. Ám ez daganatos elváltozást hoz létre.

A mellráknak is hasonló előzménye van, amely kiváltó alapja lehet egy anya-gyermek közötti, vagy bármilyen partner-konfliktus. Ilyen például, ha az anya sokat aggodalmaskodik gyereke iránt, ilyenkor az agy tejtermeléséért felelős részén következik be elváltozás. A tejtermelő pedig sejtek burjánzani kezdenek tumort hozva létre. A szervezet célja persze az lenne, hogy nagy mennyiségű tejet tudjon az anya termelni, amivel elősegíti gyereke gyógyulását…

Ez csak két példa volt a kialakulás lelki okairól, a lényeg azonban az, hogy annál súlyosabb lehet egy betegség, minél hosszabb ideig áll fenn az adott stresszhelyzet.

Az első fázisban, a szervezet a fennálló konfliktussal van elfoglalva, s ez fizikai szinten a sejtek elváltozásával, és az idegrendszer túlzott ingerlésével jár. Később a stressz-fázisban az elme teljesen el van foglalva a stresszhelyzet tartalmával, aminek hatására alvászavar és étvágytalanság lehetnek a tünetek. Az első aktív fázis, más néven hideg fázis, mert ez alatt az erek összehúzódnak és hideg végtagok, hideg verejtékezés lesz a jellemző.  Ha valaki túl hosszú ideig van ebben az állapotban, annak halálos következményei is lehetnek. Ha valaki ilyenkor életét veszti, az ilyenkor nem a kialakuló rák, hanem általában a hatalmas energia- és súlyvesztés, alvászavar, valamint mentális és szellemi kimerülés okozza.

A betegségből való kigyógyulás alapelvei közül a legfontosabb, hogy a beteg ne bízzon más gyógymódban, mint leginkább a saját szervezetében, mert a szervezet képes meggyógyítani magát. A betegnek meg kell értenie betegségének okát, és együtt kell dolgoznia az orvossal azon, hogy kialakítsanak egy olyan programot, amely feloldja a fennálló stresszt és annak következményeit mentálisan és gyakorlati szinten egyaránt. A ráktól vagy haláltól való félelem még több félelmet és szorongást okoz a meglévők mellé, így fontos ezeknek a gondolatoknak az elutasítsa a gyógyulás érdekében. Egy egészséges ember könnyebben tud szembe nézni az ehhez hasonló konfliktusokkal, illetve az anyagi biztonságban levőknél is kisebb egy kialakuló betegség esélye, hogy megbetegedjenek, ellentétben a rossz anyagi körülmények közt élőkkel.

Az egészet okozó konfliktus rendezése a gyógyulás második fázisát jelenti. Ebben a fázisában visszajön az étvágy, de a felépüléshez pihenés és a megfelelő tápanyagok elengedhetetlenek. Ezt a fázist már meleg fázisnak hívjuk, az erek kitágulnak és a végtagok ismét melegek lesznek. A szervekben leáll a sejtburjánzás és a sejtelhalás illetve elkezdődnek a javulási folyamatok. A gyógyulás vannak olyan tünetei is, amelyek nem tűnnek túlzottan kellemesnek, ám mindenképpen azt jelzik, hogy pozitív változások zajlanak a szervezetben. Ilyenek a fájdalomra való érzékenység, viszketés, görcsök és gyulladás. Vannak olyan betegségek is, amelyek a gyógyulási fázisban jelentkeznek, mint például bőrproblémák, aranyér, hörgőgyulladás, ízületi gyulladások, érelmeszesedés, a vese és a húgyhólyag problémái, májbetegségek és fertőzések.

Fotó:
pixabay.com

Szebb bőr, kevesebb pattanás!

Van pár fontos vitamin, ami segít eltüntetni a makacs pattanásokat és belsőleg is támogatják a bőr egyensúlyát, illetve néhány tanács, amit érdemes megfogadni és máris jelentős javulás érhető el az arcbőr problémáinak terén. Nézzük!

Mi az a balneoterápia, és mire használják?

A furcsa hangzású kifejezésnek az első asszociációnkkal ellentétben semmi köze a bálnákhoz, vagy krémekhez, noha mindkettő kétségkívül kapcsolatos a vízzel. A balneoterápia azon fizioterápiás módszerek összefoglaló neve, melyek a gyógyvizek gyógyító hatását használják fel a kezelések során, kombinálva más módszerekkel, mint például az iszapterápia. Ezen terület leginkább az alternatív gyógyászat egy részét képezi, és rengeteg pozitív hatása van, viszont tudományosan kevésbé elfogadott terület. Az alábbi cikkben ezen módszert ismerhetjük meg részletesebben.

Milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

A piócás kezelés köztudottan egy ősi természetes gyógymód, több ezer éve használják a gyógyításban. Hatékonyságát eredmények bizonyítják. Vajon milyen problémák esetén alkalmazható a piócakezelés?

Az elektromos cigi káros hatásai

Az elektromos cigaretta egyszeri használata is ártalmas és bajt okozhat, ennek ellenére nagyon népszerű: több millió ember érintett. Akik ezt az eszközt használják, vagy csak kipróbálták, azoknál egy nagyon veszélyes betegség kockázata nő meg. Az elektromos cigi káros hatásait vizsgáljuk.

Ösztrogén dominancia a változókori panaszok hátterében

Nők sokasága szenved a menstruációt megelőző panaszoktól, amiket premenstruációs szindrómának nevezünk, viszont kevesen gondolnak hormonháztartásuk más jellegű felborulására, amit az ösztrogén dominancia okozhat.