Menü

Ma tartják a Debreceni Virágkarnevált

Virágdíszes kerékpáros felvonulás nyitja meg ma reggel a 44. Debreceni Virágkarnevált, majd veterán autók és motorok gördülnek végig a felvonulás útvonalán: a Nagyállomástól indulva, a Nagytemplom előtt elhaladva, a Nagyerdőben lévő atlétikai stadionig.

A karnevál történetének kezdeteit megidéző kerékpáros felvonulás az elmúlt években a virágkarnevál egyik legüdébb, legnépszerűbb kísérőrendezvényévé nőtte ki magát, és ma már nem csak egyéni résztvevők, hanem családok és munkahelyi-, illetve baráti közösségek is kerekeznek virágokkal díszített kerékpárjaikon, mintegy előfutáraként a virágkocsik és a művészeti csoportok felvonulásának.

Az idei karneválon 16 virágkocsit láthat majd a közönség; a kompozíciók elkészítéséhez mintegy hárommillió szál élő- és száraz virágot használtak fel a készítőik.

A menet élén a hagyományoknak megfelelően Debrecen város nyitókocsija halad fanfárosokkal és a város címerével, illetve a Szent Koronát és az uralkodói jelképeket: az országalmát, a jogart és az uralkodói palástot ábrázoló kompozícióval.

A virágkocsik között a karneváli menetben 23 hazai és külföldi együttest, művészeti csoportot láthat a közönség.

A szervezők az idén is díjazzák a legszebb virágkocsikat, azonban a hagyományoktól eltérően ezúttal nem lesz zsűri, kizárólag a közönség döntheti el szavazatával, hogy melyik virágkompozíció lesz dobogós, illetve melyik művészeti együttes produkciója tetszett a legjobban.

Az augusztus 20-ai programsorozat a virágkocsik esti levonulásával, tűzijátékkal, illetve utcabállal fejeződik be Debrecenben.

Forrás:
MTI

Fotó:
pixabay.com

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Sült csirke aroma, fűszag, szalonnaillat

Sült csirke illatú parfümöt dob piacra a KFC – olvastam a minap a neten. Picivel több mint ötezer forintnak megfelelő összegért bárkinek olyan illata lehet, mint a KFC-s bundának. Meghökkentő illatok a világ minden tájáról mai cikkünkben!

Írjunk gyógyszerlistát! Töltsük le az ÉletMentő applikációt!

Mai témám a mentők kérése adta: vezessünk gyógyszerlistát! Baj esetén a mentőszolgálat munkatársainak fontos tudni, milyen gyógyszert szedünk, így, ha eddig nem tettük érdemes megfogadni a mentők tanácsát.

Vásároljunk helyi termelőtől!

A helyi termékek révén csökkenthető az élelmiszerek szállítási útja, továbbá a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó nemcsak fizikailag van „közel” egymáshoz, hanem bizalmi viszony is kialakulhat köztük.

Magyar méz – egészséges táplálék

A világ számos helyén foglalkoznak emberek méhészkedéssel és a boltok polcain mindenféle különböző ország mézei, vagy ahhoz hasonló termékek sorakoznak. Segítek, mit kell tudni vásárlás előtt, hogy biztosan magyar, jó minőségű mézet vegyünk.