Menü

Miért hasznos a masszázs?

Egy jó masszázs fellazítja a feszes, görcsös izmokat, megszünteti a fájdalmat, és jól kiegészíti a mozgást. Krónikus mozgásszervi betegségek esetén általában a terápia része.

A masszázs nemcsak azoknak fontos, akik sportolnak vagy fizikai munkát végeznek, netán fájdalom, mozgásszervi panaszok vagy izomgörcsök enyhítése érdekében keresik fel időről időre a masszőrt, hanem olyanoknak is ajánlott, akik a stressz leküzdésében és az általános egészségi állapot javításában keresnek megoldást.

A rendszeres masszázs az egész testre hatással van, javítja a keringést, csökkenti a vérnyomást, a pulzust, javítja a nyirokáramlást, elősegíti a méreganyagok ürülését, ezen felül serkenti az endorfintermelést, amely boldogsághormonként ismert.

A masszázs önmagában nem gyógyítja a panaszokat, de nagyon jó kiegészítője az aktív kezeléseknek. A rendszeres masszázs javítja a teljesítményt, növeli a rugalmasságot, csökkenti az izomlázat, a regenerálódáshoz szükséges időt.

Ma már sokféle masszázsfajta közül választhatunk.

Vannak európai eredetű masszázsok, mint a svédmasszázs, és keletiek, amelyek közül a thai masszázs, mely a test különböző izomcsoportjait mozgatja ki.

Megengedhetem én ezt magamnak?

Erre a kérdésre a határozott válasz, hogy: igen! Fordítsunk időt egészségünk megőrzésére és a betegségek megelőzésére! A masszázs amellett, hogy ellazít és megnyugtat, testünket és lelkünket is gyógyítja. Nem mindenkinek van azonban lehetősége szabadidejéből arra áldozni, hogy rendszeresen masszőrhöz járjon, de szerencsére ma már számukra is van megoldás.

Bár igen borsos a különböző masszázsfotelek ára, léteznek pénztárcabarátibb megoldások, úgy, mint masszírozó ülésbetétek, masszázs ülés betétek, masszázs székbetétek és ágybetétek, melyek igazán kellemes masszázs élményt nyújtanak.

Masszázst a babáknak is javasolhatjuk?

Számos pozitív élettani hatást is elérhetünk, ha rendszeresen masszírozzuk kisbabánkat. A babamasszázst egészen korán, akár már a születést követő hetekben elkezdhetjük, mely valódi élvezetet jelenthet a kicsiknek és számos pozitív hatással bírhat.

A babamasszázs előnyei széleskörűek: általános nyugtató hatása mellett többek között ellazítja az izmokat, enyhíti az emésztési panaszokat, serkenti a baba emésztőrendszerét, illetve az oxigéndús vér keringését. A gyakorlatokkal még a fogzás időszakát is elviselhetőbbé tehetjük.

Hogy készüljünk rá?

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni. Mielőtt masszázsra indulunk, érdemes elolvasni Dorka kollegám cikkét, aki remekül összefoglalta, hogyan készüljünk rá, az alábbi linken megtekinthetik a teljes írást:

https://hajraegeszseg.hu/cikk/2024-05-08/masszazsra-indulsz-igy-keszulj-ra

Stressznyelvek

Mindannyiunk életében előfordul, hogy vitába keveredünk másokkal, és sokszor ezek a viták parttalannak tűnnek, mintha nem is egy nyelven beszélnénk. Ennek az az oka, hogy nem egy stressznyelvet beszélünk.

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Hogyan őrizd meg tetoválásod szépségét?

Lépten nyomon belefuthatunk olyan emberekbe az utcán, akiknek a testük egy részét tetoválás borítja. Hogyha te magad is rendelkezel ilyen ambíciókkal, hogy a testedre varrass egy alkotást, érdemes odafigyelni néhány dologra, a tetoválás szépségének megtartásához!

Balesetveszélyes trambulinozás

A trambulin egy ugrálóeszköz, amely kiválóan alkalmas edzéshez és szabadtéri játékhoz, ám használatának megvannak a maga „szabályai”.