Menü

Végeztek az első Junior Sikerakadémiások

Mindenki tudja, hogy gyermekkorban lehet a legjobban megalapozni a sikeres és boldog életet. Szabó Péter motivációs előadó és csapata ezért hozta létre a Junior Sikerakadémiát, amelynek mintaprojektjében most először végeztek a fiatalok. Mint arról hírt adtunk, a kezdeményezés márciusban indult két városban, Szegeden és Miskolcon két korcsoport számára: felsősöknek, valamint középiskolásoknak biztosítottak ingyenes lehetőséget.

A foglalkozások hetente egy alkalommal zajlottak, és a rövid, de annál hasznosabb időszak témája az önismeret és az önbecsülés volt. A legtöbb diák számára valószínűleg újdonság volt ilyen kérdésekkel foglalkozni, így két csoport szerezhetett új tapasztalatot arról, hogy milyen tudatosan önmagunkkal és az életünkkel törődni, s arról gondolkodni.


A szegedi Junior Sikerakadémiások kisebbik csoportja, kezükben a szerzett oklevéllel

A kezdeményezés a következő tanévben folytatódik, ahol a jelenlegihez képest kibővítetten öt témakört felölelő ismereteket szerezhetnek a diákok, a foglalkozások pedig a teljes tanévet felölelik majd. Szabó Péter és team-je jelenleg is azért dolgozik, hogy a Junior Sikerakadémia ingyenes legyen a gyermekek számára. Mivel szeptembertől az ország tíz nagyvárosában indulnak csoportok, ez igen nagy anyagi áldozatokat kíván. Mindezt Szabó Péterék saját szervezete, a világhírű motivációs előadóról és példaképéről elnevezett Brian Tracy Oktatási Alapítvány finanszírozza.


A Junior Sikerakadémia működés közben

Nem titkolt szándékuk, hogy a most induló Motiváció minden napra országos roadshow bevételeinek jelentős részét erre fordítják. A rendezvénysorozat egy Szabó Péterék által létrehozott facebook csoport nevét viseli, amelynek jelen pillanatban 176 130 tagot számlál.

A Junior Sikerakadémiáról nagyban gondolkodnak, és oktatási formaként, iskolaként is szeretnék létrehozni, ahol pozitív és tudatos életszemlélet keretében folyik majd a tanítás. Ennek részleteit még nem árulták el, mivel kidolgozás alatt van, de az bizonyos, hogy izgalmas lehetőségek rejlenek benne. Hiszen jelenleg Magyarországon nemigen van átmenet a száraz, tananyagközpontú hagyományos iskolarendszer, és a talán már túlságosan is alternatív iskolák között.


Polczer Roland és Szabó Péter

Az első Junior Sikerakadémiás csoportokat azért is indították el olyan formában, ahol még csak a képzési terv és időtartam egy része valósult meg, hogy az itt szerzett tapasztalatokat hasznosíthassák, feldolgozhassák és a szerzett információk szerinti módosításokat megtéve indulhassanak élesben a tíz helyszínen. Polczer Roland, a szegedi csoport vezetője elmondta, hogy érdekes módon a két korcsoportnál más és más jellegű foglalkozási forma válik be, ezt is figyelembe fogják venni szeptembertől.

Az érdeklődők részleteket találhatnak a www.briantracyoktatasialapitvany.hu weboldalon, a motivációs road show-ról pedig ITT találhatóak információk. Szeretettel gratulálunk az Alapítványnak és az első Sikerakadémiásoknak!

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.