Menü

Ínycsiklandozó diétás lasagne

Lasagne-t mindenki ismeri . Szénhidrátban dúskáló tésztalapok között a darált hús és a sok sajt dobja fel az ízélményeket. Na meg a zsírbevitelünket. Igen, igen… a diétázók fájó szívvel könyvelhetik el, amíg a kalóriák meg vannak számlálva, addig bizony a lasagne sem fog az asztalra kerülni!

A következő receptben az olasz kedvenc zsír és totál szénhidrát csökkentett formában fog a szádba ugrani! Itt a legdiétásabb lasagne receptek.

A házi diétás lasagne tésztámhoz a kedvenc bolognai szósz dukál, amit a diétás bolognai spagettihez is szoktam készíteni.A diétás lasagne tetejére diétás besamel mártás is passzol.

Diétás lasagne recept

Hozzávalók (23*18 cm tepsihez):

1,5 adag szénhidrátcsökkentett házi tészta nagyobb téglalapokra vágva (friss vagy szárított)

5 dkg light trappista sajt a tetejére

Hozzávalók a diétás bolognai szószhoz:

0,5 kg darált csirkemell filé

3 dkg kókuszzsír

5 dkg vöröshagyma

1 dkg fokhagyma

5 g (2 teáskanál) adalékmentes pizzafűszer

2,5 g (1 teáskanál) szárított vagy friss oregánó

2,5 g (1 teáskanál) szárított vagy friss bazsalikom

23 dkg cukor és adalékmentes paradicsompüré

szárított lasagne tészta használata esetén + 0,5 dl víz

pár csepp stevia vagy egy kávéskanálnyi negyedannyi édesítő, ha nagyon savanyú lenne a bolognai szósz (elhagyható)

Hozzávalók a diétás besamel mártáshoz:

5 dkg kókuszolaj vagy vaj (én kókuszolajjal készítettem)

8 dkg szénhidrátcsökkentett liszt

3, 5 dl 1,5 %-os hideg tej

2 csipet himalája só

2. verzió

HOZZÁVALÓK

500 gramm cukkini

450 gramm sovány darált hús

200 gramm paradicsom

300 ml passzírozott paradicsom

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

ízlés szerint só, bors, oreganó, bazsalikom

250 gramm zsírszegény reszelt sajt

1 evőkanál kókuszzír

ELKÉSZÍTÉS

A cukkinit megmossuk, töröljük és nagyon vékony szeletekre vágjuk.

A kókuszolajat egy serpenyőben forrósítjuk és a felkockázott hagymát és fokhagymát megfonnyasszuk rajta.

Hozzáadjuk a darált húst és addig pirítjuk amíg az összes hús barna nem lesz. Ekkor hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, majd a passzírozottat is.

Sózzuk, borsozzuk - majd hozzáadjuk a szárított oregánot és a szárított bazsalikomot is.

Fedő alatt, néhány percenként megkeverve, 20 percig főzzük.

Egy mély tepsi - vagy egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma - alját kibéleljük cukkini szeletekkel. Erre rátesszük a húsos cucc 1/3-ad részét és megszórjuk reszelt sajttal. És így rétegezzük sorban. Tetejére sajt kerül. Ha kapcsos tortaformát használsz tegyél alá valamit, vagy tekerd körbe alufóliával az alját - amolyan fészek szerűen - mert a cukkini levet ereszt!

200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük,. Akkor jó, ha a sajt is szépen rápirult. Várjuk meg, amíg kihűl, mert akkor nagyon szépen szeletelhető!

Mi legyen a tányérodon, ha nem szeretnél állandóan fáradt lenni?

Reggel alig bírsz kikászálódni az ágyból, napközben pedig úgy érzed, mintha egy láthatatlan súlyt cipelnél magaddal? Nem biztos, hogy csak több alvásra van szükséged. Könnyen lehet, hogy az étrended az, ami folyamatosan kimerít, még akkor is, ha alapvetően egészségesnek gondolod, amit megeszel.

Szivárványétkezés, a színes táplálkozás titka

Sokszor nagyon egyhangúan étkezünk, nincs benne semmi különös, pedig, ha színt viszünk bele, akkor sokkal több hasznos dologhoz jut a szervezetünk.

A legjobb természetes édesítők

A cukorfogyasztás csökkentése manapság egyre többek számára válik a tudatos életmódváltás részévé. Az egészségtudatos emberek nem szeretnének lemondani az édes ízekről, ugyanakkor keresik azokat a megoldásokat, amelyek nemcsak finomak, de a szervezetükre is kedvező hatással vannak. A természetes édesítők pont ezt kínálják: finom alternatívát a hagyományos kristálycukor helyett, hozzáadott értékekkel.

Vörösbor – Egészség a pohárban

Ha kedveli a vörösbort, jó hírem van: nemcsak az íze miatt érdemes élvezni, hanem az egészsége szempontjából is. Ha mértékkel fogyasztja, a vörösbor valóban a mindennapjai hasznos kiegészítőjévé válhat. Nézze csak, mit adhat Önnek egy pohár vörösbor naponta!

Citromhéj, az egészséges és természetes csodaszer

Mindenki ismeri a citromot, mint gyümölcsöt, a nyarak elengedhetetlen kelléke, pedig nem csak a limonádé miatt érdemes fogyasztani, hanem mert nagyon egészséges, még a héja is.