Menü

Nyugtató gyógynövények stressz, szorongás ellen

Átérzem a stresszes napokat. Sokszor hiába a jótanács, „ne idegeskedj”, „ne vedd fel” „ne vedd magadra” „engedd el” „ne izgulj ezen” – bizony, aki stresszes helyzetben van, annak nem olyan egyszerű ezt csettintésre másként érezni.

A stressz kiváltó oka lehet környezeti fenyegetés, munkahelyi nyomással, pénzzel, társas kapcsolatokkal vagy egészséggel kapcsolatos aggodalmak. Nemcsak kívülről támad, belülről is eredhet, például saját magunk elfogadásának hiánya, a maximalizmus vagy akár indokolatlan félelmek miatt.

Ha a stressz tartósan fennáll, krónikussá válik, és megváltoztathatja az agy és az idegrendszer szerkezetét, ami aztán testi és lelki megbetegedéseket okoz.

Akinek nagyon stresszes az élete, sokat szorong, idegeskedik, aggódik, mielőbb gondolkoznia kell, hogy mivel tudja enyhíteni ezeket a panaszokat, s természetesen erre nem gyógyszereket szeretnénk ajánlani (nem is tudnánk), hanem gyógynövények és természetes gyógymódok formájában keressük a megoldást.

Az biztos, hogy akinek sok a stressz az életében, segítségre van szüksége, mert a tartós stressz depressziót okozhat, ezért mindenképp szükséges ennek kezelése.

Több gyógynövénynél kimutatták, hogy hozzájárulhatnak ahhoz, hogy csökkenjen a szorongás, s érdemes ezekkel megismerkedni, gyógyszerek, alkohol, cigaretta, illegális drogok helyett.

Próbáljuk ki az étrend-kiegészítőket!

Az aminosavak közül a sportolók körében ismert és méltán népszerű glutamin járulhat hozzá a stressz elviselhetőbbé alakításához.

A C-, E- és D-vitaminok szedése kicsit felturbózza az immunrendszert, így ezek használata is nagyban hozzájárulhat ehhez.

Az ásványi anyagok közül a stresszoldásban sokat segít a magnézium, mely B6-vitaminnal kombinálva különösen előnyös.

A zsírsavak közül jótékonyak az Omega-3 többszörösen telítetlen zsírsavak, egy jól megválasztott étrend alapvető részei.

Gyógynövények közül sokan ismerik a citromfüvet, de az orbáncfű is számos idegnyugtató készítmény fő alapanyaga. A szorongás és alvászavarok esetén a macskagyökér, a komló, a levendula, a kamilla, a golgotavirág segítenek.

Szorongáscsökkentésre az illatos macskamenta, kamilla, komló, golgotavirág, zsálya, fodormenta, szúrós gyöngyajak, kakukkfű, csalán alkalmas. Ezek a gyógynövények csökkentik a belső feszültséget és annak egyes kísérőtüneteit.

Soha ne nyúljunk egyből a gyógyszerekhez, számos klinikai vizsgálat igazolja sok természetes szer, étrend-kiegészítő, gyógynövény hatását! Mindenkinek nyugodt és stresszoldott napokat kívánok!

Stressznyelvek

Mindannyiunk életében előfordul, hogy vitába keveredünk másokkal, és sokszor ezek a viták parttalannak tűnnek, mintha nem is egy nyelven beszélnénk. Ennek az az oka, hogy nem egy stressznyelvet beszélünk.

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Hogyan őrizd meg tetoválásod szépségét?

Lépten nyomon belefuthatunk olyan emberekbe az utcán, akiknek a testük egy részét tetoválás borítja. Hogyha te magad is rendelkezel ilyen ambíciókkal, hogy a testedre varrass egy alkotást, érdemes odafigyelni néhány dologra, a tetoválás szépségének megtartásához!

Balesetveszélyes trambulinozás

A trambulin egy ugrálóeszköz, amely kiválóan alkalmas edzéshez és szabadtéri játékhoz, ám használatának megvannak a maga „szabályai”.