Menü

7 titkos csomó a csuklódra – spirituális védelem

Sok emberen láthatjuk a környezetünkben, hogy egy piros fonal, akár csomózott fonalat visel a csuklóján, de ennek nem csak divatértéke, hanem fontos jelentősége is van.

Különböző vallások a megalakulásuk kezdetétől hisznek a „védelmezőben”, legyen az megszemélyesítve, vagy valamilyen más formában, akár kabalaként használva. A hinduizmus és a tibeti buddhizmus is védelmező jelképként használja a vörös fonalat. Ezt a bizonyos fonalat nem mindegy, hogy hol és hogyan használjuk, hogy védelmébe vegyen minket.

A vörös fonal jelentősége abban rejlik, hogy ez megvédhet minket az ártó, rossz tekintetektől, távolt tartván a rontást. Maga a fonal külleme nem mindegy, hiszen három ágból kell összesodorni vagy fonni. Bal csuklónkon kell viselni egészen addig, amíg le nem szakad magától. A bal csuklón keresztül lépnek be az energiák testünkbe, és a bal kezet tekintik a „kapás” oldalának, a jobb kezet pedig az „adás” oldalának. Amennyiben ezt figyelembe vesszük, akkor érthető, hogy a bal csuklón keresztül érkező negatív energiákat kell blokkolnunk, így ott kell viselni a védő kabalát.

Fontos megjegyezni, hogy a már meglévő ártalmas, rossz energiákat elűzni nem fogja, csak a viselés kezdetétől véd minket meg a további rontásoktól. A vörös szín sem véletlen, a nap és a vér szimbóluma, ezzel is erősítve az élet energiaáramlásának folyamatát. Ezt a vörös fonalat erősíthetjük hét csomóval. A hetes számnak többféle jelentése is lehet. Hét szín van a szivárványban és e szivárvány a fényesség eljövetelét hivatott megmutatni. Ha a keresztény vallások nézzük, a hetes mondhatni Isten száma, mivel Isten hét nap alatt teremtette a világot. A jelenések könyve is említi, hiszen hét angyal jelenlétében törik fel a hét pecsétet.

A héber vallásban is megtaláljuk, ott pedig ez a tökéletesség száma, teljességet és harmóniát ad életünkbe. Deepak Chopra, a világhírű spirituális gondolkodó is hét törvénybe foglalja az élet és boldogság teljes megérésének útját. Jelen esetben a csomók a hét spirituális dimenziót jelképezik, melyek folyamatos összeköttetésben állnak jelenünkkel. Az sem mindegy, hogy ki köti csuklónkra a védelmező talizmánt. Olyan személyt kell választanunk, akivel mély szálak kötnek össze, aki nem gondol ránk ártó szándékkal, és teljes mértékben megbízunk benne.

A karkötőt soha, semmilyen körülmények között nem szabad levenni, se fürdés, se strand, se sport közben, ennek magától kell leszakadnia. Aznap, mikor ez megtörténik, egy jel, hogy valami történik velünk, bennünk, körülöttünk. Amennyiben úgy érezzük, hogy itt az ideje, bármikor felköttethetünk egy újabbat.

A vörös fonal karkötő hét csomóval egy védelmező talizmán, mely nem engedi, hogy ártó, negatív energiák kerítsenek minket hatalmukba. Felkötésének és viselésének is vannak szabályai, ezek betartásával segítheti életünket jobb mederbe terelni.

Nepotizmus, nepo babyk

Manapság a világ a hatalmak harcának színtere, legyen az országok között, országokon belüli megmérettetések, vagy akár a showbiznisz. Ennek egyik mozgatórugója a nem mindig etikus nepotizmus.

Az egyéni boldogság kérdése. Tanulható-e a pozitivitás?

A boldogságkeresés napjaink egyik legaktuálisabb témája, jóllehet sokszor nem a legideálisabb helyen és módon keressük ezt az állapotot. A pozitív pszichológia irányzata tudományos módszereket alkalmazva foglalkozik az elégedettség témakörével. Viszont egyéni szempontból mindez jóval kevésbé elméleti dolgokon múlik, mintsem a mindennapi cselekedeteinken, interakciókon.

Az emberi nyitottság és kultúránk összefüggése

Sokszor érezhetjük úgy a mindennapokban, hogy túl rövid az élet ahhoz, hogy olyan emberekkel alakítsunk ki kapcsolatokat, akiket nem kedvelünk. Vannak, akik fontosak az életünkben, van olyan, akihez kötődünk, és van olyan, akiket nem kedvelünk. Az alábbi cikkben arról tudhatunk meg többet, hogy hogyan képezi a személyiségünk részét a mások iránti előítéletek tömkelege, és a nyitottság.

Jóban maradni a korábbi párunkkal. Érdemes vagy soha?

A szakítás nehéz, de vitathatatlanul még nehezebb, ha még mindig nagyon szeretjük a másikat, vagy sok közös barátunk van. Nincs minden veszve, nem kell minden szálat elvarrni, de közben fenntartani a további kapcsolatot majdhogynem lehetetlen. Hogyan és milyen formában lehet egy párkapcsolat után fenntartani a korábbi viszonyt, lehet-e kapcsolatból barátság?

Holdállások hatása szervezetünkre

Mindig is érdekelte az embereket, hogy a bolygók milyen hatással vannak életünkre és szervezetünkre. Ide tartozik a Hold, ami bármily furcsán hangzik, mégis nagy befolyással van a mindennapjainkra.