Menü

Mindfulness tecnikák a függőségek leszokására

A tudatossági technikák alkalmazása hatékony módja a sóvárgás leküzdésének. Ha a jelen pillanatra koncentrálsz és ítélkezés nélkül elfogadod azt, csökkentheted a hatalmat, amelyet ezek a késztetések gyakorolnak rád.

Az olyan gyakorlatok, mint a tudatos légzés vagy a testszkennelés, segíthetnek a valóságban maradni, és elterelhetik a figyelmet az ivással kapcsolatos gondolatokról. A tudatosság rendszeres gyakorlása javíthatja az általános mentális egészséget és a stresszhatásokkal szembeni ellenálló képességet is, amelyek kiválthatják a sóvárgást.

Az alkohol utáni sóvárgás elleni terv kidolgozása különböző stratégiákat foglal magában. Munkát igényel, de ne feledje, minden egyes megtett lépés egy lépéssel közelebb visz az alkoholfogyasztás sikeres abbahagyásához.

A rendszeres testmozgás kulcsfontosságú eleme az alkoholfogyasztásról való sikeres leszokáshoz vezető útnak. Ez több mint egy tanács; ez egy életmódváltás. A napi adag testmozgás segíthet megfékezni a sóvárgást, csökkentheti az elvonási tüneteket és javíthatja az általános mentális egészséget.

A futás vagy a kerékpározás jótékony hatással lehet a szív- és érrendszeri egészségre. Az erőnléti edzés segíthet az izomépítésben és az anyagcsere fokozásában.

A jóga és a meditáció segíthet a stresszkezelésben és a tudatosságban. Ne feledd, nem arról van szó, hogy egyik napról a másikra sportolóvá váljon. Kezdje kis lépésekkel, például sétával a háztömb körül vagy néhány könnyű otthoni nyújtógyakorlat elvégzésével.

Egészséges étkezési szokások

Egy másik jelentős változás, amire szükség van, az egészségesebb táplálkozási szokások felé való elmozdulás. Az elfogyasztott ételek szerves szerepet játszanak abban, hogy szervezetünk hogyan működik, hogyan regenerálódik és hogyan gyógyul ki a túlzott alkoholfogyasztás okozta károkból.

Vegyen be több gyümölcsöt és zöldséget az étrendjébe. Korlátozza a feldolgozott élelmiszerek fogyasztását, amelyek gyakran magas egészségtelen zsír- és cukortartalmúak.

A cukros italok helyett inkább vízzel hidratálódjon.

Ezek a változások nem történnek meg egyik napról a másikra, de a jobb ételválasztások következetes végrehajtása fokozatosan jobb fizikai egészséghez és megnövekedett energiaszinthez fog vezetni.

Az alvás előtérbe helyezése

A minőségi alvás kiemelkedő fontosságú, amikor megpróbál sikeresen leszokni az alkoholfogyasztásról:

Az alkohol megzavarja az alvási ciklust, ami rossz minőségű pihenéshez vezet.

A rendszeres alvás segít a szervezetnek az alkoholfogyasztás okozta károkból való felépülésben. A megfelelő alvás segít az érzelmi egyensúly fenntartásában is ebben a kihívásokkal teli időszakban.

Kapcsolja ki az elektronikus eszközöket legalább egy órával lefekvés előtt, tartsa sötét és csendes alvási környezetét, kerülje a koffeint a késő esti órákban - ezekkel a módszerekkel javíthatja alvásminőségét.

Vattacukor szülők – egy családi viselkedésminta

Sokféleképpen módon nevelhetjük gyerekeinket, lehetünk szigorúak, engedékenyek, megalkuvók, igazából bármilyenek. Általában gyereke válogatja, hogy mi a legjobb, de vannak viselkedésminta típusok, amibe általában beleillünk. Nézzük, mit jelent, ha valaki vattacukor szülő típus!

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Miért jógázzunk rendszeresen? Mit takar a nevető jóga?

A “jóga” szó a szanksztrit “Yuj” szóból származik, ami hozzáadást, egyesülést jelent. Energia, erő és szépség hozzáadása a szellemhez, testhez és lélekhez. A jóga valódi értelme nem más, mint az elme lecsendesítése a nyugalom és az önmegvalósítás eléréséhez.

Növények, melyek elűzik a kullancsokat

Egyre több embert fertőz meg a kullancs terjesztette halálos kór hazánkban. Tavaly az év első felében még jóval kevesebb esetet regisztráltak. A Lyme-kórt, amelyet egyes kullancsfajok terjesztenek, egyre több embernél mutatták ki hazánkban.