Menü

Az érrendszer megerősítése érdekében szedj Q10-et

A Q10 koenzim, közismert nevén CoQ10, egy létfontosságú antioxidáns, amelyet a szervezet természetes módon elő tudja állítani. A bőrápolásban döntő szerepet játszik a fiatalos megjelenésű bőr fenntartásában.

A Q10 koenzim segít megvédeni a bőrt a szabad gyökök káros hatásaitól, amelyek felgyorsíthatják az öregedési folyamatot, s ráncokhoz, finom vonalakhoz vezethetnek. A Q10 emellett segíti a bőr feszességét és rugalmasságát megőrző alapvető fehérjék, azaz a kollagén és az elasztin termelődését, így számos öregedésgátló bőrápoló termék értékes összetevője.

Kérdezhetjük, hogy mégis, mi a Q10 hatása? A Q10 koenzim (CoQ10) a sejtek energiatermelési folyamatának egyik kulcsfontosságú összetevőjeként működik, különösen a mitokondriumokban, amelyeket gyakran a sejtek ""erőműveiként"" emlegetnek.

Íme, hogyan működik a koenzim Q10:

Energiatermelés:

A Q10 koenzim létfontosságú a sejtek energiatermelési folyamatában, beleértve a bőrsejteket is. Segíti az elektronok átvitelét az enzimek között, segítve a tápanyagok sejtek energiájává történő átalakítását. Ez az energia létfontosságú a bőrsejtek funkcióihoz.

Továbbá antioxidánsként is működik. Segít semlegesíteni az energiatermelés során keletkező káros szabad gyököket. Ezáltal a Q10 segít megvédeni a sejteket, beleértve a bőrsejteket is, a károsodástól, ami hozzájárulhat az öregedéshez és más bőrproblémákhoz.

A Q10 szerepet játszik a kollagén és az elasztin szintézisében is, amelyek nélkülözhetetlen fehérjék a bőr szerkezetének és rugalmasságának fenntartásához. A kollagén hozzájárul a bőr feszességéhez, míg az elasztin lehetővé teszi, hogy bőr rugalmas legyen és visszanyerje alakját. A Q10 támogatja ezeknek a fehérjéknek a termelődését, elősegítve az egészségesebb és fiatalosabb kinézetű bőr kialakulását.

A Q10 koenzim segíti a sejtek önjavító folyamatait is. Segít fenntartani a sejtek általános egészségét, lehetővé téve számukra az optimális működést és a károsodásokból való hatékonyabb felépülést. Ezáltal különösen előnyös lehet az olyan környezeti stresszhatásoknak kitett bőrsejtek számára, mint az UV-sugárzás és a környezetszennyező hatások.

A bőrápolási termékekben a Q10-et gyakran helyileg alkalmazzák, hogy ezeket az előnyöket közvetlenül a bőrbe juttassák. A sejtek energiatermelését támogató, antioxidánsként ható, valamint a kollagén- és elasztintermelést elősegítő képessége értékes összetevőjévé teszi a különböző öregedésgátló és bőrfiatalító termékeknek.

Képes serkenteni a kollagéntermelést, segít fenntartani a bőr rugalmasságát és csökkenteni a ráncok megjelenését, elősegítve a fiatalosabb arcszínt.

A kollagéntermelést fokozó képessége és antioxidáns tulajdonságai együttesen csökkentik a finom vonalak és ráncok megjelenését. A Q10 koenzim rendszeres használata segíthet a bőr kisimításában és feszesítésében, így fiatalosabb és ragyogóbb megjelenést biztosít.

A Q10 segíthet javítani a bőr hidratáltságát azáltal, hogy támogatja a bőr természetes nedvességzáró gátját. Ez azt jelenti, hogy a bőr hatékonyabban tartja meg a nedvességet, így az dús és friss lesz.

A Q10 koenzim sokrétű előnyei miatt jó célzott öregedésgátló. Azáltal, hogy segít az oxidatív stressz elleni küzdelemben, fokozza a kollagénszintet és javítja a bőr hidratáltságát, segíthet abban, hogy hosszabb ideig megőrizd fiatalos megjelenésedet.

A maracuja pozitív hatásai

A maracuják két fő csoportja a sárga és a lila héjú maracuja. Ezeknek eredete nagyjából azonos, bár bizonyos feltételezések szerint a sárga héjú maracuja az Amazonas vidékén őshonos.

Könnyű ételek meleg napokra

Szeretnél valami finomat enni, de nincs kedved a kánikulában órákat tölteni főzéssel a tűzhely felett? Itt van néhány egyszerű recept, amelynek segítségével egészséges és laktató ételeket tudunk készíteni, főzés nélkül, akár tíz perc alatt!

Édesítőszerektől depresszió

A depresszió gyakori betegség, amely szinten minden felnőttet érint valamilyen formában az élete során. Jellemző rá, hogy negatívan befolyásolja az érzelmeket, a gondolkodást és a viselkedést is. Számos tünete van, ezek közül leggyakoribb a lehangoltság és az érdeklődés vagy az öröm hiánya. Viszont adódik a kérdés, hogy mi okozza a problémákat, hogyan lehetünk letörtek az édesítőszerektől?

A szinten tartó alkoholbeteg

Mielőtt még az alkoholizmus szintjeivel kezdünk el foglalkozni, a toleranciaszint kérdésköréről kell ejtenünk néhány szót. Toleranciaszintnek nevezzük az alkohollal kapcsolatos tűrőképességet, vagyis azt, hogy mennyi alkoholt tudunk egyszerre elfogyasztani különösebb probléma nélkül.

Alkoholmentes üdítők, mint belépő drog

Mindenki tudja, hogy a cukros üdítők rosszak, mert túl sok bennük a cukor – a kólában, energiaitalokban ráadásul sok sav és koffein is van –. A gyümölcslevek jelentős része is sok hozzáadott cukrot tartalmaz, a mesterséges édesítőkből-ízesítőkből készített löttyökről ne is beszéljünk. Ezekhez képest sokkal jobb választásnak tűnhet az alkoholmentes sör, citromos, meggyes ízben, amit lehet inni a nyári melegben. De biztosan olyan jó választás ez?