Menü

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

Az eladó nélküli, önkiszolgáló boltok már néhány éve léteznek a világon, ez a trend pedig egészen közel jött hozzánk: Csehország és Szlovákia után, idén nyáron nálunk is megnyílhatnak az első, eladó és kassza nélküli boltok. Már idén nyáron elindulnak az első távfelügyelt boltok Magyarországon – derült ki egy csütörtöki közleményből.

A nonstop üzletek a hét minden napján várják majd a vásárlókat. Míg nappali nyitvatartási idejükben hagyományos üzletként működnek, addig éjjelente már eladó nélkül várják a vevőket ezek a különleges technológiával ellátott élelmiszerüzletek, ahol teljesen önállóam intézhetjük a vásárlást. Az eladó nélküli üzletmodell nem egyedülálló a közép-európai régióban, többek között Lengyelországban és Csehországban is eredményesen működik.

Melyek lehetnek az előnyei az eladó nélküli boltoknak?

Ez az új megoldás lehetőséget adhat arra például, hogy a kisebb, vidéki településeken élők is bármikor helyben juthassanak hozzá alapvető élelmiszerekhez és más termékekhez.

Az eladó nélküli boltokról nyár elején fognak bemutatni részletes koncepciót, annyit azonban már most lehet tudni, hogy a bevezetése több hazai bolthálózatnál is előkészítés alatt áll már. Az mindenképp előny, hogy a vásárlók bármikor hozzájuthatnak a számukra fontos termékekhez, a mindennapi élelmiszerekhez.

A boltok a forgalmasabb nappali órákban az eddigiekhez hasonlóan működnek majd, de éjszaka vagy szünnapokon teljesen automata üzemmódban fogadják a vevőket.

Hogy történik majd az önálló, eladó nélküli vásárlás?

A vevők olyan technológiákat ismerve vásárolhatnak és fizethetnek, amelyek már számtalan helyen tesztelve voltak és a forgalmazók szerint beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, az eddigi tapasztalatok alapján megbízhatóan működnek. A lengyel boltokban például mobilapplikáció segíti az automata, nonstop boltok használatát.

A távfelügyelettel működő üzleteknek több előnyük is van a fejlesztőik szerint. Egyrészt olyan helyszíneken is lehetővé válik ezzel a boltnyitás, ahol hagyományos struktúrában nem érné meg, másrészt jóval olcsóbb beruházást igényel.

Elveszik a munkát az önkiszolgáló kasszák?

Természetesen nem kis dilemma az is, hogy a kiskereskedelemben dolgozóknak van-e okuk tartani akár az önkiszolgáló kasszáktól, akár a távfelügyeleti boltok. A fejlesztők szerint az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a felszabaduló munkaerőt nem leépítik, hanem át- pozícionálják, így nem kell tartani a dolgozói leépítéstől.

A cég úgy véli, joggal feltételezhető, hogy a rendszer itthon is sikeres lesz, és a vevők könnyen boldogulnak majd a használattal, a kereskedők pedig optimalizálni tudják a fenntartási költségeiket.

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.