Menü

Eladó nélküli nonstop boltok nyitnak hamarosan Magyarországon

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be, és nem lesz bennük eladó! Kassza és eladó nélküli, éjjel-nappal nyitva tartó boltok érkeznek Magyarországra, az első üzletek pedig várhatóan nyáron nyitnak majd-olvastam a neten a minap.

Az eladó nélküli, önkiszolgáló boltok már néhány éve léteznek a világon, ez a trend pedig egészen közel jött hozzánk: Csehország és Szlovákia után, idén nyáron nálunk is megnyílhatnak az első, eladó és kassza nélküli boltok. Már idén nyáron elindulnak az első távfelügyelt boltok Magyarországon – derült ki egy csütörtöki közleményből.

A nonstop üzletek a hét minden napján várják majd a vásárlókat. Míg nappali nyitvatartási idejükben hagyományos üzletként működnek, addig éjjelente már eladó nélkül várják a vevőket ezek a különleges technológiával ellátott élelmiszerüzletek, ahol teljesen önállóam intézhetjük a vásárlást. Az eladó nélküli üzletmodell nem egyedülálló a közép-európai régióban, többek között Lengyelországban és Csehországban is eredményesen működik.

Melyek lehetnek az előnyei az eladó nélküli boltoknak?

Ez az új megoldás lehetőséget adhat arra például, hogy a kisebb, vidéki településeken élők is bármikor helyben juthassanak hozzá alapvető élelmiszerekhez és más termékekhez.

Az eladó nélküli boltokról nyár elején fognak bemutatni részletes koncepciót, annyit azonban már most lehet tudni, hogy a bevezetése több hazai bolthálózatnál is előkészítés alatt áll már. Az mindenképp előny, hogy a vásárlók bármikor hozzájuthatnak a számukra fontos termékekhez, a mindennapi élelmiszerekhez.

A boltok a forgalmasabb nappali órákban az eddigiekhez hasonlóan működnek majd, de éjszaka vagy szünnapokon teljesen automata üzemmódban fogadják a vevőket.

Hogy történik majd az önálló, eladó nélküli vásárlás?

A vevők olyan technológiákat ismerve vásárolhatnak és fizethetnek, amelyek már számtalan helyen tesztelve voltak és a forgalmazók szerint beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, az eddigi tapasztalatok alapján megbízhatóan működnek. A lengyel boltokban például mobilapplikáció segíti az automata, nonstop boltok használatát.

A távfelügyelettel működő üzleteknek több előnyük is van a fejlesztőik szerint. Egyrészt olyan helyszíneken is lehetővé válik ezzel a boltnyitás, ahol hagyományos struktúrában nem érné meg, másrészt jóval olcsóbb beruházást igényel.

Elveszik a munkát az önkiszolgáló kasszák?

Természetesen nem kis dilemma az is, hogy a kiskereskedelemben dolgozóknak van-e okuk tartani akár az önkiszolgáló kasszáktól, akár a távfelügyeleti boltok. A fejlesztők szerint az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a felszabaduló munkaerőt nem leépítik, hanem át- pozícionálják, így nem kell tartani a dolgozói leépítéstől.

A cég úgy véli, joggal feltételezhető, hogy a rendszer itthon is sikeres lesz, és a vevők könnyen boldogulnak majd a használattal, a kereskedők pedig optimalizálni tudják a fenntartási költségeiket.

Amikor a házikedvencünket gyászoljuk

A házikedvenc elvesztése kapcsán kialakult gyász egy teljesen természetes reakció. Vannak olyan gazdik, akiknek nagyon nehéz túltenniük magukat háziállatuk elvesztésén, de kisgyerekek esetében azt gondolom ez fokozottan nehéz.

Legjobb falatok grillrácson

A grillezés több, mint egy szimpla ételkészítés. Társasági program, családi élmény, csapatépítő tevékenység, s emellett egyenes út a gasztronómiai örömök világába. Sokan alig várják, hogy a hőmérő szála minél magasabbra kúszon és elővehessék a kerti grillsütőt.

Életmentő tanácsok! De szó szerint

Szó szerint életmentő tanácsokat hoztam a kánikula beköszöntével, kérem szívleljék meg ezeket a sorokat és legyünk felelős szülők, felelősségteljes autósok és gazdik!

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.

Mit vigyünk magunkkal és mire figyeljünk túrázáskor?

A túrázás, kirándulás, terepfutás hasznos szabadidős tevékenység és egészséges időtöltés. Sokan nem tudják pontosan, hogy miket kell pakolni a hátizsákjukba, mire kell figyelni, ezért mai cikkünkben tanácsokat hozunk, hogy mi is szükséges egy ideális túrázáshoz.