Menü

Ultrabalaton negyedszer, avagy mi fán terem a csapatszellem!

A Tolna Vármegyében immáron öt éve aktívan működő FuTamási futócsoportunkból idén is nekivágott 10 fő, hogy körbefussa a Balatont, Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenyén, a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon!

A május első hétvégéjén megrendezett csapatépítő kalandon negyedszer vettünk részt. A verseny első napján a bátor és kitartó egyéni, páros, 2-4 fős versenyzők, míg a következő napon az 5-13 fős csapatok rajtoltak el, hogy nekivágjanak az embert próbáló 211 km-es távnak.
Igazi hősként tekintek minden olyan futóra, aki egyedül vág neki a 211 kilométernek, mely csapatban sem kis kihívás, nemhogy egyéni indulóként! A Balatont megkerülő egykörös verseny Közép-Európa leghosszabb futóversenye, amelyet egyéniben, váltóban, futva vagy bringával is teljesíthettek a résztvevők.

A FuTamási futók hajnal 3 óra 35 perckor rajtoltak el a versenyközpontból, Balatonfüredről és a 10 futó idén is teljesítette a gigantikus távot, együtt futottuk körbe a Balatont, mellyel összesen 211 km-t tettünk meg, többezer futótársunkkal együtt.

A tavalyi Ultrabalaton életre szóló élménye után nem volt kérdés számunkra, hogy ugyanabban az összetételben szeretnénk rajthoz állni idén is. A 211 km-es távot idén 56 szakaszra tagolták a szervezők, ez bőséges választási lehetőséget kínált a futásaink beosztásához. Alapvetően fejenként 3 vagy 4 hosszabb-rövidebb futással terveztünk. A váltópontok közötti eligazodást applikáció, szakaszkalkulátor segítette, mellyel végig nyomon követtük futóink haladását és a csapat mozgását.

Idén is kiemelném a remek szervezést, gondoljunk csak bele, ahhoz, hogy az UB ilyen páratlan élmény legyen több ezer résztvevőnek, ahhoz minden évben több, mint kétszáz kilométeren át szinte hiba nélkül kell biztosítani a pályát, el kell juttatni több kamionnyi árut (vizet, izotóniás italt, gyümölcsöket, frissítő falatokat, meleg ételt, szőlőcukrot és még ezernyi apróságot) az ötvenöt váltópontra. Nem kis feladat!

A szervezők idén is gondoltak a jótékonyságra, ezzel a lehetőséggel a FuTamási futócsapat is élt. A chip 5000Ft-os letéti díját ebben az évben is felajánlottuk a BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity programjának keretében jótékony célokra! A BioTechUSA NN Ultrabalaton Charity kezdeményezésnek köszönhetően a következő egészségügyi intézmények részesültek támogatásban:
Konduktív Óvodáért Alapítvány, melynek célja a Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Óvodájába járó mozgáskorlátozott gyermekek támogatása.

Őrzők Alapítvány, melynek legfontosabb célja a Tűzoltó utcai Gyermekklinika onko-hematológiai részlegének a fejlesztése, az itt kezelt súlyosan beteg, daganatos és leukémiás gyermekek gyógyulási feltételeinek és kórházi körülményeinek javítása.
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet. Cél a kórházukban ápolt betegek hatékonyabb gyógyítását segítő színvonal emelése, a vármegyei kórház működési feltételeinek magasabb színvonalú biztosítása, tárgyi, gyógyító eszköz készletének bővítése. Az összegyűlt összeget a BioTech USA Magyarország is kiegészíti. Ez az összefogás is megmutatja a szervezők és a futók közösségének erejét!

Úgy vélem, hogy az Ultrabalaton mindenki számára egy hatalmas élmény, függetlenül a csapat létszámától, illetve a lefutott kilométerektől. Mindenkit biztatok a részvételre, aki kicsit is szeret futni, szervezzen csapatot, nevezzen bátran! Egyre nagyobb presztízse van a céges csapatok kategóriájának is, mely igazán különleges csapatépítő program lehet, de akár barátokkal, futótársakkal is nekivághatunk az eseménynek! Mi jövőre is biztosan ottleszünk!

Életmentő tanácsok! De szó szerint

Szó szerint életmentő tanácsokat hoztam a kánikula beköszöntével, kérem szívleljék meg ezeket a sorokat és legyünk felelős szülők, felelősségteljes autósok és gazdik!

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.

Kora nyári utazási helyek Magyarországon

Magyarország nyáron számos gyönyörű helyet kínál azok számára, akik pihenésre, kalandra, vagy kulturális élményekre vágynak. Az ország gazdag történelmi emlékekben, természeti szépségekben és változatos programokban, amelyek minden korosztály számára izgalmas kikapcsolódást biztosítanak, csak a forróságot már nehéz elkerülni ilyenkor. Íme néhány kiváló úti cél, amit érdemes felkeresni a nyári hónapokban.

Számos veszély leselkedhet a strandon, uszodában

Az úszás vitathatatlanul egészséges, azonban a strandon, úszómedencében lévő kórokozók fertőzéseket okozhatnak

Mit vigyünk magunkkal és mire figyeljünk túrázáskor?

A túrázás, kirándulás, terepfutás hasznos szabadidős tevékenység és egészséges időtöltés. Sokan nem tudják pontosan, hogy miket kell pakolni a hátizsákjukba, mire kell figyelni, ezért mai cikkünkben tanácsokat hozunk, hogy mi is szükséges egy ideális túrázáshoz.